duminică, septembrie 25

Vasile Bănescu, despre declaraţiile ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Recidivând, unii se compromit spectaculos”

0
951

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacţionat după ce ÎPS Teodosie a declarat că Vladimir Putin nu a bombardat „ctitorii”.

ÎPS Teodosie a fost întrebat miercuri, 20 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă îşi menţine declaraţiile făcute în februarie despre Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse. Atunci, Teodosie susţinea că Putin este un mare ctitor şi nu ar fi aşa de „negru” cum îl prezintă unii.   “Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie, potrivit adevarul.ro.

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Vasile Bănescu a postat pe contul său de instagram un mesaj referitor la „recidiva” ierarhului de la malul mării.

„Perseverarea tomitană în opţiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creştin, dar şi întrebarea zguduitor de cinică, „Ce, a mitraliat ctitoriile?”, sunt aproape amuţitoare. Ca şi cum zidurile unor construcţii, fie ele şi biserici, nu vieţile unor oameni nevinovaţi ar conta cu adevărat !

VEZI ȘI:

Arhiepiscopul Teodosie susține în continuare că Vladimir Putin nu este un „răufăcător”, pentru că „nu a mitraliat ctitoriile”

Leave a reply