sâmbătă, iulie 20

Gorghiu: „Incredibil cum unii sunt capabili să pună în pericol viața tinerilor noștri!”

0
539

Ministrul Justiției – Alina Gorgiu a reacționat după autoritățile au depistat persoane care vindeau dispozitive de vapat și prăjituri cu substanțe psihoactive și spune că ancheta DIICOT de la Iași ridică vălul și ne lasă să vedem situația reală când vorbim de substanțe psihoactive.

Ancheta DIICOT de la Iași ridică vălul și ne lasă să vedem situația reală când vorbim de substanțe psihoactive.

În perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, un grup infracțional organizat a produs, în vederea comercializării, peste 100.000 de dispozitive tip „VAPE”! Toate conțineau substanțe care produc efecte psihoactive de natură a pune în pericol viața persoanelor care le consumau. Au fost produse și comercializate inclusiv jeleuri, prăjituri, drajeuri, cu astfel de substanțe!
Dispozitivele de tip „VAPE” se vând de regulă on-line. Dar se găsesc și în magazine din centrele comerciale. Jeleurile puteau fi vândute oricărei persoane. Indiferent de vârstă!!
Au fost identificate un număr de 28 de societăți comerciale care comercializează astfel de produse la nivel național.
Intervenția autorităților în astfel de situații era crucială. Felicit DIICOT pentru această anchetă și mulțumesc și polițiștilor care au lucrat la acest dosar complex!
O anchetă, în care vorbim despre 120 de percheziții în 23 de județe și în Municipiul București, nu este ușoară! Dar lupta împotriva traficului de produse psihoactive trebuie dusă cu toate forțele.

Este incredibil cum unii sunt capabili să pună în pericol viața și sănătatea copiilor și tinerilor din România. În astfel de cazuri, toleranța trebuie să fie zero. Pentru a ne proteja tinerii și copii”, a transmis Alina Gorghiu, scrie realitatea,net.

Leave a reply