Valeriu Stoica: „PNL și PSD, s-au stabilizat, în timp ce partidele anti-sistem nu au șanse să ajungă la Putere”

0
438

Valeriu Stoica, fost președinte PNL, a declarat că a observat apariția unui compromis între PSD și PNL – comasarea alegerilor parlamentare și locale din 2024. Acesta a mai spus că, după un an de guvernare PSD – PNL, nu s-a văzut nicio creștere a USR sau AUR. De altfel, a mai precizat acesta, în ultimii ani cele două mari partide s-au stabilizat și „orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”.

Fostul lider PNL a avansat scenariul comasării alegerilor parlamentare și locale astfel: „Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine. Așa că, probabil le vor comasa”.

De altfel, el a vehiculat acest scenariu și în septembrie.

Valeriu Stoica a mai susținut că prima sa temere la crearea acestei „coaliții împotriva naturii” era creșterea unui partid anti-sistem, dar această temere nu s-a concretizat.

Aveam temerea că alianța contra naturii va eroda ambele partide, dar nu s-a întâmplat. Credeam că PSD va înghiți PNL, dar nu s-a întâmplat. Ambele partide și-au păstrat forța din teritoriu”, a mai afirmat acesta la Digi24, potrivit g4media.

Valeriu Stoica a mai spus că în ultimul deceniu cele două mari partide, PNL și PSD, s-au stabilizat mai mult, în vreme ce orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere.

„La un an de coaliție nu constat o creștere a USR sau AUR. Nu constat o scădere gravă a PSD și PNL. Înseamnă că iluzia că un partid anti-sistem are șanse de evoluție rapidă e doar o iluzie. În acești 30 de ani au fost multe partide anti-sistem, dar majoritatea au dispărut. Asta înseamnă că există o stabilitate a acestui sistem politic. În ultimii zece ani s-a creat o stabilitate a principalelor partide, PSD și PNL. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”, a spus Valeriu Stoica, potrivit g4media.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, rotația premierilor se va produce, iar din mai 2023 PSD va da șeful Guvernului, conform protocolului încheiat de partide la formarea coaliției.

Leave a reply