Valea Morții a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie

1
937

Termometrul din parcul național Death Valley, situat în sud-vestul statului american California, a atins un nou record pe fondul unui val de căldură în toată regiunea: 54,4 ° C, duminică 17 august 2020.

Este cea cea mai ridicată temperatură din istorie, din Valea Morții, de când există înregistrări meteorologice fiabile.

Și se estimează că temperaturile vor crește în continuare în această săptămână. Astfel de condiții meteo au stârnit două zile de întreruperi ale curentului electric în California, după ce sâmbătă a sucombat o centrală electrică. Temperatura-record, de duminică, a fost înregistrată la Furnace Creek.

Înainte de aceasta, temperatura cea mai mare pentru care s-a păstrat o înregistrare fiabilă a fost de 53,8 ° C, tot în Valea Morții, în 2013. Un alt record, de 56,6 ° C ,cu un secol mai devreme, în același loc, este contestat de unii experți. În 1931, o altă temperatură record pentru planetă, 55 ° C, a fost înregistrată în Tunisia.

Valul de căldură actual se extinde din Arizona (sud-vest) până la coasta Washingtonului (nord-vest), anunță BBC.

Care este efectul insulei de căldură și de ce ar trebui să preocupe orașele din America Latină?

S-a observat sâmbătă o tornadă de foc în California, în regiunea Lassen, un fenomen rezultat din combinarea temperaturilor ridicate și a vânturilor intense care generează vârtejuri cu cenușă și foc.

Operatorul de sistem independent din California (CISO), care gestionează energia electrică a statului, a declarat o urgență de nivel 3, ceea ce înseamnă că „cererea începe să depășească oferta”.

Având în vedere acest lucru, a fost activată oprirea programată, pentru a controla energia.

Care sunt efectele căldurii extreme?

Autoritățile definesc căldura extremă ca o perioadă de două până la trei zile cu temperaturi care depășesc 32 ° C și umiditate ridicată.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că valurile de căldură au ucis mai multă lume în medie decât orice alt eveniment meteorologic extrem din țară.

Efectele imediate asupra corpului uman includ crampe, deshidratare și chiar atacuri de căldură care sunt potențial fatale.

VEZI ŞI: 

”Nu-i puteți îmbrăţişa pe cei apropiați? Îmbrăţişaţi un copac!”

Cât de aproape este Apocalipsa?

1 comment

  1. Affiliate Marketing 14 octombrie, 2020 at 10:27 Răspunde

    I’m really impressed together with your writing talents as well as with the layout on your blog. Is that this a paid subject matter or did you customize it your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it is rare to see a nice weblog like this one nowadays.

Leave a reply