”Vaccinul anti coronavirus a terminat deja testarea și oferă o mulțime de speranțe, deoarece a produs apărarea corectă”

1
2168

Competiția se ascute la nivel mondial pentru obținerea mult-visatului leac anti-COVID 19. După ce China a anunțat că a aprobat deja utilizarea unui prim vaccin în Armată, Spania anunță și ea că este foarte aproape de un rezultat bun.

Pedro Duque, ministrul Științei și Inovării, a dezvăluit faptul că vaccinul anticoronavirus a fost testat pe animale și a generat „apărarea corespunzătoare”.

Pedro Duque

Ministrul a explicat, că la începutul anului 2021, vaccinul împotriva COVID-19 poate fi deja aplicat în Spania, țară care are deja cinci proiecte candidate, citează LASEXTA.COM.

Șeful Științei și Inovării a mai indicat că Spania colaborează cu cinci parteneri pentru vaccinul anti-COVID-19, care au început deja testarea pe animale. De fapt, unul dintre proiecte a finalizat deja testarea, iar animalele au generat „apărare adecvată”.

„În Spania există 12 proiecte de cercetare finanțate cu fonduri publice. Cinci dintre ele au deja candidatul la vaccin, iar studiile încep în faza preclinică”, a explicat el.

În plus, unul dintre produse a „terminat deja testarea și oferă o mulțime de speranțe, deoarece a produs apărarea corectă”.

UE a promis că achiziționarea dozelor se va face la nivel global

După ce testele sunt terminate și vaccinul e potrivit pentru oameni, Uniunea Europeană a promis că achiziționarea dozelor se va face la nivel global și cu fonduri europene.

„Această coordonare va fi utilă, astfel încât să nu existe diferențe între țări atunci când vine vorba de accesarea vaccinului”, a spus Pedro Duque în discursul său către mass-media.

Astfel, spaniolii vor putea accesa aceste teste în lunile următoare. Potrivit ministrului, „între 6 și 12 luni ar putea fi perioada” în care încep să fie furnizate vaccinuri. „Credem că la începutul anului viitor vom avea toate dozele garantate”, a adăugat el.

După ce a explicat starea acestor investigații, Duque a subliniat nevoia de a investi mai mult în domeniul științei. De fapt, a anunțat că obiectivul Guvernului este să prezinte în luna iulie „un plan de reformă pentru a aborda schimbările din sistemul științific”.

1 comment

Leave a reply