Studiile din faza III a vaccinului sunt gestionate de Institutul Serum din India. Vaccinul, dezvoltat de Universitatea Oxford, este probabil primul care va intra în producție în India. Guvernul indian a acordat Institutului Serum o licență specială pentru prioritate de fabricație, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a finaliza cât mai repede vaccinul, conform Bussiness Today.

Faza a treia de testare a început deja la 20 de centre din India, în orașele Pune, Bombay și Ahmedabad, urmând ca 1.600 de persoane să primească vaccinul.

Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India și alte 92 de state.

Ministrul indian al Sănătății, Harsh Vardhan, s-a arătat optimist cu privire la posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în țara sa, înainte de sfârșitul acestui an.

„Întreaga lumea lucrează pentru descoperirea unui vaccin. 26 de vaccinuri candidat din întreaga lume sunt în faza studiilor clinice. În afară de aceasta, există 139 care sunt dezvoltați și se află în studiile pre-clinice.”

„Vaccinurile candidat în India au făcut un progres puțin mai mare decât restul. Există în jur de șase, iar trei dintre ele au ajuns în prima, a doua și a treia fază”, a spus ministrul Sănătății din India.

El a adăugat că „pe măsură ce analizăm progresul lor, suntem pe deplin încrezători că încercările lor (Institutului Serum, n.r.) vor fi finalizate pe parcursul acestui an și rezultatele lor vor fi lansate întregii națiuni și lumii. Și am deplină încredere că va avea succes”, a mai declarat oficialul.

„De îndată ce va fi disponibil un vaccin eficient în țară, vom începe fabricarea sa și îl vom pune la dispoziția publicului”, a mai spus acesta.

VEZI ŞI:

Oameni buni, prea mulți morți de la o zi la alta! Cine îi trezește pe tinerii indiferenți?

Au reușit! România moare lent pe mâna actorilor dezinformării: impact devastator al COVID 19