duminică, iulie 21

Vaccin rapid în Elveţia. Imunologul Martin Bachmann anunţă că va putea fi utilizat chiar din octombrie

0
1525

Un imunolog elvețian susține că a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului care ar putea începe să se aplice din această toamna viitoare, potrivit agenției germane de știri DPA.

Martin Bachmann, de la Spitalul Universitar din Berna, intenționează să efectueze studiile și procesele pentru autorizarea produsului său în timp record, astfel încât în ​​octombrie populația din Elveția să poată fi vaccinată.

Swissmedic, agenția de monitorizare din țara respectivă, a confirmat că lucrează îndeaproape cu Bachmann și alți membri ai echipei de investigare din Berna.

„Termenele limită sunt extrem de optimiste, dar nu sunt îndeplinite”, a declarat pentru DPA Lukas Jaggi, purtătorul de cuvânt al Swissmedic, care a comentat că „din cauza urgenței datorate pandemiei coronavirusului, vorbim de săptămâni și nu luni pentru procesul de autorizare a vaccinului.“.

Primele teste pe oameni vor începe până în iulie. „Respectăm toate cerințele, doar grăbim procesele”, a spus Bachmann, citat de Medical News Today.

Întreaga comunitate ştiinţifică internaţională se află într-o cursă contracronometru pentru descoperirea antidotului care să oprească pandemia de coronavirus.

Ţările occidentale au început să investească masiv în găsirea unui vaccin eficient şi unele au deja primele rezultate.

În Marea Britanie, au început primele teste pe om pentru un produs de acest gen. Spania, la rândul ei, are deja în probe două vaccinuri, unul dintre ele fiind chiar un coronavirus modificat. Detalii, AICI

VEZI ŞI:

E tot mai clar: nicotina ajută! Noi PROBE ştiinţifice certe arată că fumătorii sunt mai puţin afectaţi de COVID 19. Datele nu înseamnă încurajarea fumatului

 

Leave a reply