Vacccinul anti-tuberculoză poate stopa infecția cu coronavirus!

0
924

Vaccinul BCG, dezvoltat inițial pentru tuberculoză, poate apăra organismul de infecțiile respiratorii provocate de noul coronavirus. Asta reiese din primele cercetări ale unui studiu la care ia parte chiar și un imunolog român din Olanda.

Medicul susține că aproape toți cei care au luat acest tratament nu au mai avut infecții respiratorii. România nu este însă pregătită să primească vaccinul anti-Covid, atrage atenția reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

Vaccinul dezvoltat inițial pentru tuberculoză devine acum o soluție măcar provizorie menită să stopeze infecția produsă de SARS-CoV-2 în  organismul persoanelor depistate pozitiv.

Cel puțin asta arată un studiu realizat de mai mulți cercetători din Olanda, printre aceștia se află și imunologul român, Mihai Netea. Acesta atrage atenția că cei care au primit acest tratament au avut cu peste 80% mai puține infecții respiratorii.

Specialiștii susțin că acest vaccin ar putea să fie un răgaz până când vom avea avea un remediu pentru SARS-CoV-2.

În ceea ce privește apariția vaccinului anti-COVID la noi în țară, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, atrăgea atenția că țara noastră nu este pregătită nici pentru depozitare, dar nici pentru administrarea acestui vaccin și spunea că autoritățile ar trebui să pregătească încă de pe acum centre de vaccinare, relatează Realitatea PLUS.

Leave a reply