Va pierde Spania poziția de lider continental în turism, după atentat?

0
941

Atentatul de la Barcelona poate avea asupra turismului spaniol efectul negativ trăit de țări ca Grecia, Turcia, Tunisia urmare a unor evenimente producătoare de stări de tensiune (invazie refugiați, conflicte interne, revoluții etc.). Și din cauza unor astfel de conflicte interne, Spania a devenit în ultimii ani destinația turistică numărul 1 în Europa. După atentatele de la Madrid din 2004, țara lui Cervantes a avut parte de liniște, iar străinii au luat cu asalt stațiunile și orașele iberice.

Eurostat (instituția oficială de statistică a Uniunii Europene) a confirmat supremația Spaniei pentru al doilea an consecutiv (2014 și 2015, datele pe 2016 vor fi publicate în curând), în materie de turism pe continent.

Este a doua veste bună pentru țara lui Cervantes, după cea privind clasamentul competitivității în turism realizat de cunoscutul Forum de la Davos. (Detalii, AICI)

Astfel, potrivit Eurostat, Spania ocupă primul loc în privința numărului de nopți petrecute de turiștii străini în unitățile de cazare, cu un total de 270 de milioane de nopți petrecute de turiștii străini. Pe locurile următoare se situează: Italia (193 de milioane), Franța (130 de milioane) și Marea Britanie (130 de milioane). Toate aceste patru țări însumat reprezintă 56,2% din consumul de turism non-rezident în Europa. La popul opus se află Luxembourg și Letonia. Iată citatul oficial pe de Eurostat:

In 2015, Spain was the most common tourism destination in the EU for non-residents (people coming from abroad), with 270 million nights spent in tourist accommodation establishments, or 21.3 % of the EU-28 total. Across the EU, the top four most popular destinations for non-residents were Spain, Italy (193 million nights), France (130 million nights) and the United Kingdom (118 million nights, estimation based on 2015 monthly data), which together accounted for more than half (56.2 %) of the total nights spent by non-residents in the EU-28. The least common destinations were Luxembourg and Latvia

 

Leave a reply