Va decreta Trump că nu există COVID? Primul pas: demiterea marelui expert care îl acuză că a pierdut controlul pandemiei

1
1462

Donald Trump se află mult în spatele lui Joe Biden în absolut toate sondajele de opinie și are mari șanse să piardă alegerile prezidențiale. Pentru a da un ultim ”push” electoratului său fidel din nucleul dur, Trump joacă totul pe cartea conspiraționistă legată de pandemia actuală.

America e o mare națiune, dar e plină și de semidocți și analfabeți care cred orice, inclusiv când le spune președintele țării că se pot vindeca de coronavirus dacă beau clor!

Pe aceștia are Trump mare nevoie să-i mobilizeze, pentru că în rest are și un electorat educat, care nu are nevoie de niciun șoc pentru a veni la vot. Dar nu aici își joacă actualul președinte marea carte, ci în rândul publicului needucat, căruia Donald Trump trebuie însă să-i ”livreze” fapte, nu vorbe.

Iar faptele trebuie să fie în direcția acestui public foarte sensibil la conspirații și ”post-adevărururi” de tip ”Pământul e plat”, ”coronavirusul nu există” sau ”vaccinurile fac rău sănătății”.

De aceea, Trump a pregătit deja prima mișcare în acest sens: demiterea celui mai mare expert al SUA în domeniul epidemiologic: Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii și Boli Infecțioase al SUA.

Președintele Trump a sugerat, în cadrul unui miting electoral, că îl va concedia pe Fauci „după alegeri”, după ce epidemiologul a criticat politicile lui Trump în ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian.

Vorbind în fața susținătorilor săi în cadrul unui miting electoral în statul Florida, Trump a răspuns scandărilor care îi cereau să îl concedieze pe Fauci. „Apreciez sfatul. Să nu mai spuneți la nimeni, dar mai aștept un pic până după alegeri”, a replicat președintele american.

Dr. Fauci l-a criticat deschis și în termeni foarte duri pe Trump pentru felul în care a gestionat pandemia, în contextul în care țara a depășit 9 milioane de infectări și 230.000 de decese.

„Vom suferi mult. Nu ne aflăm într-o situaţie bună”, a spus Fauci în cadrul acestui interviu. Medicul a adăugat că SUA va intra „într-o lungă şi potenţial mortală iarnă”, cu un guvern nepregătit şi incapabil să adopte decizii dure.

„Toate astrele sunt aliniate greşit, în condiţiile în care intrăm în sezonul rece, în care vom avea oameni care se vor aduna laolaltă în spaţii închise. Pur şi simplu nu puteam fi într-o situaţie mai proastă de atât”.

Fauci a spus că, în prezent, SUA trebuie să adopte o „schimbare bruscă” de direcţie, atât în materie de politici publice de sănătate, cât şi de comportament social.

Demiterea lui Fauci ar însemna că Trump va ”livra” electoratului său dur decretarea unei noi ordini mondiale, mult-așteptate de adepții teoriilor conspirației, care se poate denumi simplu, cel puțin în faza de început: ”COVID nu există”.

Leave a reply