marți, ianuarie 25

USRPLUS, de la 164 de voturi reale la ZERO voturi în actele AEP! ”Au pus altui partid voturile noastre”

1
449

Echipele USRPLUS și PNL de la sectoarele 1 și 5 din București acuză o fraudă gravă în întocmirea documentelor pentru rezultatele alegerilor din 27 septembrie.

Totul a izbucnit la sectorul 1, acolo unde echipa lui Clotilde Armand l-a acuzat pe Dan Tudorache, primar în funcție și candidat PSD, că a pus la cale un plan de fraudare a alegerilor.

Ulterior, dezvăluirea de la sectorul 5 a scos la iveală un caz și mai șocant: USRPLUS avea ZERO voturi în tabelul final de la AEP, dar în procesul-verbal erau 164!!!


Iar 80 de voturi de la PNL au ajuns la… Partida Romilor, potrivit lui Cristian Băcanu, candidatul comun al PNL și USRPLUS la sectorul care avea să fie câștigat de celebrul Piedone.

Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 și Claudiu Năsui au prezentat luni dovezi ale fraudelor făcute la nivelul secțiilor de votare.

Băcanu, învins în alegerile de duminică de Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a constituit o echipă de contestare și verificare a rezultatului alegerilor după ce a obținut dovada că într-o singură secție de vot au fost furate de la PNL 90 de voturi de la consiliul local iar un vot favorabil lui a fost pur și simplu înlăturat.

Cele 90 de voturi au fost transferate de la PNL la Partida Romilor. Miza este dată de prezența în consiliul local al primăriei și de posibilitatea de a înclina balanța pentru sau împotriva unor proiecte pentru care primarul are nevoie de sprijin.

„Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a scris Cristian Băcanu luni seară pe pagina sa de Facebook.

Și Claudiu Năsui, de la USR, a semnalat fraude pe care le-a identificat printr-o simplă verificare a câtorva dintre secțiile de vot raportate pe site-ul Autorității Electorale Permanente cu voturi zero pentru alianța USR PLUS.

„Dovada că se fură voturile USR-PLUS. Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului AEP, am avut zero voturi la Consiliul general al municipiului București. Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS. Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele”, spune Claudiu Năsui.

Membrii USR-PLUS acuză că frauda ar fi fost organizată pe mai multe paliere: prin decuparea codurilor QR de pe procesele verbale originale și lipite pe procesele ce ar fi fost falsificate; raportarea către autorități a mai puține voturi sau chiar zero voturi, deși pe procesele verbale erau mult mai multe voturi; în unele cazuri voturile primite de candidații lor erau trecute în dreptul altora.

Ioana Constantin: ””Alegerile de la sectorul 1 au fost fraudate”

Ioana Constantin

Ioana Constantin, candidat PMP la sectorul 1, a reacționat și ea față de acuzațiile de fraudă. Într-o postare pe pagina sa de socializare, candidata PMP se arată revoltată de situația de la sectorul 1.

”Alegerile de la sectorul 1 au fost fraudate.
Este revoltător modul în care au operat, este revoltător modul în care au tranzacționat voturi și procese verbale. O spun în calitate de candidată și cu totală convingere că rezultatul de la sectorul 1 este puternic diferit față de ceea ce vedem azi.
Și-au bătut joc de votul democratic în Capitala țării, în sectorul 1.
Am 30 de ani, am candidat onest și vreau ca fiecare vot, indiferent către cine a mers, să se așeze în urna candidatului respectiv.
Și vă promit că fiecare vot pe care mi l-ați acordat se va regăsi în rezultatul final.”

1 comment

Leave a reply