USR pierde doi deputați și pe fosta șefă de la Tulcea, ex-candidată la alegerile europarlamentare

0
1168

Deputatul USR Dan Rădulescu a anunțat pe Facebook că și-a dat demisia din USR pentru că are o viziune diferită pentru partid față de alți colegi, relatează Radio Europa Liberă.

Vă anunț, pe această cale, decizia mea de a demisiona din Partidul Uniunea Salvați România. Le mulțumesc colegilor mei de partid pentru colaborarea de până acum. Din păcate, viziunea noastră despre un partid altfel este, astăzi, diferită. Cred, însă, în continuare că, stradă cu stradă, putem şi trebuie să schimbăm România!”, a scris deputatul pe Facebook.

În mesajul său de adio față de formațiunea condusă de Dan Barna, Dan Rădulescu li s-a adresat și alegătorilor din județul său, care l-au propulsat în Parlamentul României la alegerile din 2016.

„Îi asigur pe alegătorii din Prahova, precum și pe toți cei care mi-au acordat votul şi încrederea lor, că voi lupta în continuare pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant, pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos, pentru oameni noi in politică și pentru o Romania în care, fără penali şi fără hoție, să ajungem departe!”, conchide Dan Rădulescu.

Dan Rădulescu este la primul mandat de parlamentar și face parte din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. În octombrie 2019 a devenit președintele delegaţia Camerei Deputaţilor la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei.

El este a doua plecare recentă din grupul deputaților USR, după ce și deputata Lavinia Cosma a părăsit a părăsit formațiunea pentru a candida la Primăria Târgu Mureș din partea Partidului Verde.

Zilele trecute, o altă ”piesă grea” din teritoriu a anunțat ruperea oricărei legături cu formațiunea lui Dan Barna și plecarea în UNDOR, o formațiune înființată recent de rebelii din USR.

Este vorba de Elena Uram, fostă șefă a USR Tulcea și ex-candidată la alegerile europarlamentare.

”UNDOR anunță intrarea în partid a Elenei Uram, fostă președintă a USR Tulcea și candidat la alegerile europarlamentare pe lista USR-PLUS. Și-a dat demisia din USR în data de 5 februarie, pentru că modul de conducere al partidului, lipsa meritocrației în promovarea unor candidați și manipularea alegerilor interne în filiale au făcut-o să înțeleagă că USR nu este “partidul altfel”. Ulterior, în data de 13 februarie, a fost exclusă, deși nu mai era membru. Acum este în UNDOR, unde și-a regăsit o parte din foștii colegi din USR.”, a fost anunțul făcut de formațiunea UNDOR/DOR pe pagina de facebook.

https://www.facebook.com/UNDOR.RO/posts/115923013556989

Plecările din USR survin pe fondul unei schimbări de fond în partid: fuziunea cu PLUS, formațiunea condusă de Dacian Cioloș. Cele două partide au fuzionat sâmbăta trecută într-un partid care se va numi USRPLUS. Dan Barna și Dacian Cioloș vor fi copreședinții noii formațiuni politice rezultate din contopirea USR și PLUS.

VEZI ŞI: 

Radu Moraru, abandonat și de ultimii colaboratori. Cum a ajuns Nașul TV o sursă fake news

Fără milă! Cazurile Burci și Elena Udrea – cum se explică noua ofensivă a procurorilor?

Leave a reply