miercuri, septembrie 28

USR condamnă ”discursul anti-UE și anti-NATO al lui Viktor Orbán”

0
99

USR condamnă discursul anti-UE și anti-NATO al premierului ungar susținut pe teritoriul României, potrivit unui comunicat al partidului.

„Liderul din Ungaria Viktor Orbán a mai avut o ieșire antieuropeană și antioccidentală. Și, pe deasupra, a încercat să pervertească conceptul de pace și să normalizeze agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Asemenea idei sunt rușinoase pentru Europa modernă și liberală”, a spus președintele USR, Cătălin Drulă.

”Mesajele anti-Ucraina și NATO, în timp ce armata lui Putin bombardează, la doar câțiva kilometri de România, biserici, școli, spitale, teatre și mall-uri, nu trebuie permise și lăsate nesancționate. Este regretabil că teritoriul României a fost folosit ca platformă pentru teoriile rasiste ale lui Viktor Orbán, izvorâte din negura istoriei”, a mai spus Drulă, informează g4media.

”Este datoria noastră să apărăm România în fața forțelor iliberale care își doresc să copieze modelul maghiar. Locul României este în Uniunea Europeană, de partea statelor democratice, și așa trebuie să rămână”, potrivit acestuia.

Reamintim că premierul Viktor Orbán s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene, într-un discurs care a atras imediat indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni. „Noi (n.r. maghiarii) nu suntem o rasă mixtă … și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a declarat Orbán, sâmbătă ,la Băile Tuşnad. El a adăugat că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

El a făcut o serie de declarații controversate anti-UE și pro-Rusia la Băile Tușnad.

Leave a reply