duminică, decembrie 5

Ursula von der Leyen a anunțat când va fi vaccinat anti-COVID primul cetățean din Europa. ”Al treilea val”, după Crăciun?

0
644

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri guvernele europene cu privire la riscul unui nou val de coronavirus dacă se relaxează măsurile „prea repede” înainte de Crăciun, relatează presa continentală.

“Trebuie să învățăm din vară și să nu repetăm ​​aceleași greșeli”, a spus Von der Leyen într-un discurs în sesiunea plenară a Parlamentului European. Infecțiile cu coronavirus din Europa încep să scadă, dar numărul morților a crescut din nou la niveluri la începutul pandemiei.


Germania a înregistrat un număr maxim de decese miercuri de când a început criza de sănătate, 410 în ultima zi, cu mult peste valoarea precedentă, 315 la mijlocul lunii aprilie. Polonia și Rusia au stabilit, de asemenea, noi recorduri de decese zilnice astăzi, respectiv 674 și respectiv 507. În Italia, în ultima zi s-au înregistrat 853 de decese, cifră care nu se mai văzuse din martie. În Spania, Ministerul Sănătății a notificat ieri 12.228 de noi infecții și 537 de decese, numărul maxim de decese zilnice în timpul celui de-al doilea val.

Miercuri, premierul spaniol Pedro Sánchez se întâlnește cu prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, la Palma de Mallorca, cu lupta împotriva pandemiei ca principal punct pe ordinea de zi. Executivul de la Madrid pregătește un plan de „recomandări comune” pentru Crăciun, pe care speră să-l pună de acord cu comunitățile autonome în această miercuri după-amiază la Consiliul Interterritorial de Sănătate, unde vor vorbi și despre vaccinare.

Von der Leyen avertizează asupra riscului unui „al treilea val” după Crăciun. “Spitalele sunt încă sub presiune și în unele regiuni terapie intensivă este copleșită, știu că oamenii de afaceri, hotelierii și chelnerii vor ca restricțiile să înceteze, dar trebuie să învățăm din vară și să nu repetăm ​​aceleași greșeli”, a lansat Von der Leyen în un discurs în plenul Parlamentului European. (EP)

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, asigură într-un tweet că primul cetățean european ar putea fi vaccinat la sfârșitul lunii decembrie. „Așteptăm lumina de la capătul tunelului”, scrie ea pe rețeau de socializare.

 

 

Leave a reply