UNTRR: Transportatorii rutieri au ajuns într-o situație disperată

1
784

Într-un comunicat de presă al celor de la Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR)  se arată că: ”transportatorii rutieri români au ajuns într-o situație disperată și continuă protestele pe tema impozitării diurnei.”

” Transportatorii rutieri vor continua protestele pe tema impozitării diurnei, urmând ca în luna septembrie 2021 să fie organizat un protest amplu în București.

Totodată, deși ministrul finanțelor a precizat în cadrul conferinței de presă din data de 24.08.2021 că proiectul de LEGE pentru anularea unor obligații fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr.16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale va fi publicat odată cu reluarea activității parlamentare de la 01.09.2021, acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce duce la continuarea stării de incertitudine la nivelul industriei de transport rutier.

UNTRR atenționează că orice creștere unilaterală a costurilor în domeniul transporturilor rutiere de către autoritățile din România în urma controalelor și deciziilor de impunere transmise de ANAF pe tema diurnei, amenință cu extincția acest sector important al economiei românești. Operatorii de transport rutier sunt puși într-o situație disperată, iar protestele sunt inevitabile, întrucât firmele ajung să nu mai aibă nimic de pierdut. Prin proteste se trage încă un semnal de alarmă în speranța clarificării favorabile” , se mai arată în comunicatul UNTRR.

Reamintim faptul că, transportul rutier este unul dintre cele mai competitive și mai importante sectoare economice ale României, doar în ultimii 4 ani având o contribuție la exportul de servicii de peste 22,3 miliarde euro.

1 comment

Leave a reply