duminică, iulie 21

Una din trei persoane, vindecate. 43 de români morţi în Diaspora. China revine pe creşterea cazurilor de COVID 19

0
1222

Spania a înregistrat 510 decese de coronavirus în ultimele 24 de ore, cifra cea mai scăzută din 23 martie, ceea ce confirmă curba descendentă din ultimele zile, a informat sâmbătă Ministerul Sănătăţii din Spania, citat de EFE.

Numărul total al deceselor din cauza coronavirusului în Spania a ajuns sâmbătă la 16.353, faţă de 15.843 cu o zi în urmă.

Ritmul noilor îmbolnăviri a înregistrat o creştere zilnică de 3,07% (faţă de ritmul de 3% înregistrat vineri), de 4.830 de cazuri în 24 de ore, şi un număr total de 161.852 de cazuri pozitive de COVID-19.

În plus, alţi 3.441 s-au vindecat, ceea ce ridică numărul total al pacienţilor vindecaţi la 59.109 şi reprezintă 36,7% din toate cazurile înregistrate, adică mai bine de una din trei persoane recuperate dintre cei infectaţi.

Nu se potoloşte în China!

China a raportat sâmbătă o creştere a noilor cazuri de coronavirus, în contextul în care autorităţile încearcă să prevină un al doilea val de infecţii, îndeosebi ca urmare a cazurilor importate şi asimptomatice şi pe fondul ridicării restricţiilor de circulaţie şi a celor privind izolarea oraşelor, informează Reuters.

Comisia Naţională de Sănătate a anunţat 46 de noi cazuri vineri, dintre care 42 la persoane care au sosit din afara ţării, în creştere faţă de cele 42 de cazuri raportate oficial cu o zi înainte.

În declaraţia sa, Comisia a adăugat că au fost raportate oficial alte 34 de noi cazuri asimptomatice, o scădere de la cele 47 de cazuri de acest tip înregistrate oficial joi.

Numărul oficial al infecţiilor în China continentală este în prezent de 81.953, iar cel al deceselor de 3.339.

Provincia Hubei (centru), unde virusul a apărut pentru prima oară anul trecut, nu a raportat oficial niciun caz noi pentru a şaptea zi consecutiv.

Român mort în Franţa, 43 de morţi în Diaspora

Un cetăţean român infectat cu noul coronavirus a murit în Franţa, numărul total al deceselor românilor din diaspora din cauza COVID- 19 ajungând la 43, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, 694 de cetăţeni români din afara ţării sunt în continuare confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus: 420 în Italia, 196 în Spania, 20 în Franţa, 9 în Germania, 37 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia şi câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 43 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 13 în Italia, 9 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia, au decedat.

Cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus în Tunisia şi Indonezia au fost declaraţi vindecaţi, aminteşte GCS. (Sursa: Agerpres)

Leave a reply