Un tandem pentru Capitala ”activă”: Nicușor Dan-Violeta Alexandru

0
915

”După buget, primul pas făcut alături de Primarul General Nicușor Dan va fi pentru oamenii care trăiesc în București și care pot și vor să muncească! Sunt multe de făcut, revenim cu un plan de acțiune. Ne dorim un București Activ, un București în care să se vadă curând o creștere a calității vieții prin muncă cinstită – pe care administrația locală trebuie să o înțeleagă și să o încurajeze!”, a declarat Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și șefa PNL București.

”Trebuie: să creăm un spațiu virtual și unul fizic în care să sprijinim mai mult, cu instrumente adaptate, ca cererea de forță de muncă să se întâlnească cu oferta; să sprijinim antreprenoriatul; să ajutăm mai mult oamenii să înțeleagă ce transformări vor avea loc pe piața muncii ca să fie pregătiți; să aducem aproape de eforturile administrației antreprenori, universități, instituții cu atribuții, oameni cu idei, oameni care nu abandonează orașul, care nu se rezumă la a comenta asupra a ceea ce merge și nu merge bine.
Dacă redăm încrederea în viitorul Capitalei, în faptul că #sepoate prin oameni activi, oameni cărora le pasă, reușim în toată țara. Un BucureștiActiv înseamnă o RomânieActivă”, a mai declarat Alexandru.
Fostul ministru de la Muncă este de părere că Bucureștiul are prea mulți șomeri:
”15.000 șomeri înregistrați oficial în Capitală, spun cele mai recente informații. Un număr important pentru un oraș care are oferte de muncă. De toate felurile. Nu aș vrea ca perioada de pandemie, inclusiv schimbările post-pandemie, să îi demotiveze pe cei care pot și vor să muncească. Ar fi o tragedie pentru oraș să piardă forță de muncă. Mobilitatea forței de muncă este, oricum, mai mare decât în alte orașe. Nu îmi va fi frică să îmi asum și o țintă de reducere a numărului de șomeri, inclusiv creșterea numărului de companii funcționale pentru că am încăpățânarea ca lucrurile să se îndrepte în direcția corectă. Mă voi dedica total, alături de colegii mei, pentru un obiectiv clar #Românieactivă cu un #Bucureștiactiv.
Un asemenea demers de sprijin coerent pentru cei care vor să muncească în București nu se poate face separat de mediul de afaceri. De la etapa de concepție până la implementare. Am mare noroc să beneficiez de încrederea antreprenorilor. Le voi cere acum ajutorul pentru orașul nostru.
Bucureștiul Activ este o temă pentru care liberalii din București trebuie să facă mai mult. Și vom face, alături de Primarul general Nicușor Dan!”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.
Ea consideră că angajatorii trebuie să susțină telemunca.
”În București, văd că se lucrează inclusiv cu cetățeni provenind din spațiul extra-comunitar. În domeniul serviciilor, mai cu seamă. Este o realitate vizibilă. Obligația angajatorilor este să prezinte ofertele de muncă, în primul rând, cetățenilor români. Și cred că fac acest lucru.
În curând, se vor ridica restricțiile. Unii vor continua să muncească în telemuncă (ne punem problema să le asigurăm condiții în oraș), alții vor reveni la serviciu așa cum era înainte, alții se vor adapta unor schimbări. Important este ca oamenii care vor să muncească să o poată face. Cine să fie mai interesată decât administrația locală ca să aibă un oraș adaptat schimbărilor.
S-a înțeles acest lucru la Londra. Primăria Londrei a alocat recent fonduri pentru a sprijini (re)conversia profesională prin metode online. Pe lângă Guvern, autoritățile locale s-au mobilizat pentru a sprijini revenirea la muncă a londonezilor. S-a înțeles acest lucru la New York – am citit mult despre recenta campanie de formare profesională a lucrătorilor din domeniul construcțiilor, un domeniu pe care, după pandemie, l-au identificat ca fiind de perspectivă pentru cei care se confruntă cu șomajul.
Înseamnă înțelegerea transformărilor prin care trece o comunitate. Vă spun direct, la mine #sepoate se lasă cu rezultate! Văd viitorul acestui oraș.”, a spus Violeta Alexandru.

Leave a reply