Un respectabil profesor universitar în SUA și la Cluj îi desființează pe Rafila și Cercel: ”Mânjesc lumea științifică”

5
26498

Profesor universitar la Universitatea Iowa în SUA şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș îi acuză de imoralitate pe cei mai noi candidați din partea PSD la alegerile parlamentare: profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, care este director al Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală, și Alexandru Rafila – preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Cherecheș nu evită să se pronunțe tranșant în cazului celor două personalități devenite și mai celebre urmare a mediatizării lor în timpul pandemiei COVID.
”Faptul că principalele voci din partea lumii științifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmațiile lor, le mânjește cu interesul propriu”, scrie Răzvan Cherecheș pe pagina sa de socializare, într-un mesaj coerent și consistent din toate punctele de vedere, pe care îl redăm în continuare integral.

Mesajul profesorului Cherecheș despre racolările făcute de PSD din lumea medicală

Răzvan Cherecheș avea toate motivele să fie și el ”ofertat” de PSD, având în vedere CV-ul impresionant, dar n-ar fi acceptat să-ți trădeze semenii și profesia

– ”Faptul că cei doi profesori de primă imagine în pandemie – Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel – candidează pentru parlament pe listele unui partid politic este IMORAL!

– Lupta cu pandemia COVID-19 a implicat măsuri nepopulare și cu implicații pentru procesul politic și electoral – faptul că principalele voci din partea lumii științifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmațiile lor, le mânjește cu interesul propriu
exact la fel cum în lumea sănătății publice trebuie să declari dacă ai un conflict de interese (de exemplu finanțare de la o firmă de farmaceutice), cei doi ar fi trebuit să își declare conflictul de interese anterior oricăror declarații profesionale!
Încrederea populației în lumea științifică va scădea și mai mult și va crește probabilitatea alunecării către știri conspiraționiste false
și mie mi s-a propus intrarea pe loc eligibil pe lista unui partid și am refuzat imediat – este un conflict de interese evident
– Partea tristă este că Alexandru Rafila a avut mesaje coerente și bazate pe dovezi, care acum sunt puse sub semnul întrebării
ca cercetător și profesor în sănătate publică, opinia mea profesională este că Alexadru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au adus deservicii majore comunicării cu populația în timpul pandemiei COVID-19, au compromis din punct de vedere moral măsurile susținute de către ei și violează etica profesională”.

PSD a declanșat operațiunea ”racolarea”

În încercarea sa disperată de a-și cosmetiza trupul politic infectat de corupție și incompetență, PSD i-a ”cumpărat” pe Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel și i-a pus pe listele electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Așa cum bine spune în postarea sa profesorul Răzvan Cherecheș, Rafila a greșit enorm că a ascuns opiniei publice ce avea în plan. Dar mai grav, el a ascuns și că avea legături cu PSD.
Rafila era PSD-ist vechi, dar a ținut ascuns acest detaliu, de teamă să nu mai fie invitat la TV.

A ocupat o poziție de expert afiliat PSD între 2010 și 2012, apoi a ieșit din funcția de vicepreședinte al departamentului de sănătate al PSD.

Conform declarațiilor de avere regăsite pe site-ul ANI, Rafila a revenit în primăvara lui 2014 drept consilier personal al noului ministru PSD Nicolae Bănicioiu.

Din această postură, Rafila-expertul COVID de azi a comis atunci cel mai mare sacrilegiu pentru memoria famililor cu victime în tragedia de la Colectiv.

Potrivit dezvăluirilor fugarului Cristian Rizea, Nicolae Bănicioiu era o mare ”sugativă” de bani

Unii tineri au murit cu zile în spitalele românești din cauza infecțiilor nosocomiale, dar Rafila i-a apărat pe PSD-iștii vinovați pentru situația spitalelor.

La fel cum Nicolae Bănicioiu declara că spitalele românești unde au fost internați răniții au de toate, “ca-n Germania”, Rafila i-a cântat în strună ministrului responsabil pentru felul în care au fost tratate victimele.

El spunea la început de 2016, citat de Agerpres, că “nu există spitale de pe această planetă unde să nu existe astfel de infecţii nosocomiale”.

În aprilie 2016, citat de Economica.net, Rafila spunea că “marea majoritate a acestor infecţii nu sunt infecţii de o gravitate extremă, cum au fost de exemplu unele din cele care au fost menţionate la pacienţi din Colectiv”.

Practic, și atunci ca și acum a ales să facă jocul PSD, în loc de a fi omul adevărului, ceea ce ne arată cine este de fapt personajul pe care mulți l-au privit cu încredere. Atâta vreme cât a fost coleg cu PSD-iștii care au fost vinovați pentru pierderea de vieți omenești, pe care i-a acoperit folosindu-se de aura sa de specialist, asta spune totul despre Alexandru Rafila

Cum l-a cumpărat politic Gabriela Firea

Firea l-a răsplătit pe Rafila cu un loc pe listele PSD, după ce acesta a ajutat-o în competiția la Primăria Capitalei

 

Practic, Rafila a fost recompensat de soția baronului Pandele cu un loc pe lista PSD din București la Camera Deputaților pentru că specialistul a refuzat s-o concureze la București din partea Pro România.

Adevărul a descris într-un registru romanțat relație Firea-Rafila:

”Sună telefonul. Pe ecran apare un nume de politician: Victor Ponta. Domnul Rafila salvase numărul domnului Victor Ponta în agendă în urmă cu 8 ani, când fostul premier PSD îl instalase în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. După un scurt schimb de banalităţi, domnul Ponta îi propune domnului Rafila să candideze la Primăria Capitalei din partea ProRomânia. Domnul Rafila, luat prin surprindere, cere timp de gândire. ”O propunere pe care trebuie să o digeri”, avea să spună domnul Rafila. Şi avea dreptate, mai ales că planul domnului Ponta nu era să-l facă pe Alexandru Rafila primar, ci să rupă din voturile doamnei Gabriela Firea. Practic, candidatura domnului Rafila ar fi avut pentru Gabriela Firea un efect similar infectării cu noul coronavrius: imposibilitatea de a respira politic. Domnul Rafila, cu halat alb în loc de sutană, ar fi trebuit să-i cânte prohodul doamnei Firea la alegerile locale. Domnul Rafila pleacă în vacanţă. Mare, nisip, soare şi un telefon de la o persoană cu domiciliul în Voluntari. La întoarcerea în ţară şi totodată în platourile TV, domnul Rafila refuză, politicos, oferta domnului Ponta.”

Așadar, Rafila l-a refuzat pe Ponta și a ajutat-o astfel pe Gabriela Firea. Iar acum a venit momentul plății recompensei.

”Pentru refuzul de a o încurca pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, Alexandru Rafila şi-a primit răsplata: un loc eligibil la alegerile parlamentare. E o relaţie clasică bazată pe interes, gândită să producă efecte şi pe viitor. Spre exemplu, prin apropierea de Alexandru Rafila, PSD dobândeşte exact ceea ce caută cu dispera după epoca Dragnea: credibilitatea. Credibilitatea înseamnă voturi în plus, deci mandate mai multe pentru PSD în Bucureşti, exact pentru oamenii de încredere ai Gabrielei Firea”, mai scris Adevărul.

VEZI ŞI:

DOCUMENT. Ciolacu, după Dragnea? DNA îl anchetează pentru un fals certificat de revoluţionar!

Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit din cauza COVID-19

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg: “Mă tem că există riscul unor tulburări civile în toată America”

5 comments

  1. pina visoiu 21 octombrie, 2020 at 22:05 Răspunde

    de ce acesti imaculati nu s-au razvratit impotriva celor doi pina acum?nu i-a deranjat faptul ca sunt asa de ,,nepotriviti ” cu lumea lor?….daca s-au patat asa rau ma intreb …. mai au voie sa,, supravietuiasca”?

Leave a reply