Un PSD-ist atacă PSD-ul coronavirusului: “Nu faci politică pe sănătatea oamenilor”

0
1106

În ziua în care un Parlament absolut iresponsabil, dominat de majoritatea PSD-ALDE-PROROMÂNIA-UDMR, aproba proiectul de lege privind anularea amenzilor date în starea de urgenţă celor care au încălcat măsurile de protecţie anti-pandemie, un lider PSD a surprins opinia publică printr-un atac… la aliaţii săi.

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, acum șef al ANCOM, a criticat marți jocul făcut de PSD cu privire la starea de alertă, prelungită chiar marți de guvern și contestată de PSD.

„Cred că în acest moment specialiștii trebuie să vorbească dincolo de bătălia politică. Totodată, lumea nu mai ține cont de ce a fost în martie, aprilie, mai, când s-au respectat măsurile. Acum e greu să oprești oamenii. Singura modalitate este să se continue să se respecte regulile: distanțare, igienă. Altfel, suntem într-o stare normală. Lumea a revenit la normal. Nu am înțeles poziția PSD pe acest subiect. Nu știu ce s-a întâmpla până vineri. Votează, nu votează. E o capcană în care a căzut PSD. Aici nu e loc de joc politic. Nu faci politică pe starea de sănătate a oamenilor. Cred că s-a greșit la început când PSD a vrut să fie actor. Aici trebuiau să vorbească specialiștii. Cred că asta este abordarea corectă”, a spus Sorin Grindeanu într-un interviu acordat Digi 24.

Grindeanu are păcate sale, cel mai mare dintre ele fiind aprobarea celebrei OUG 13, pe când a fost prim-ministru în 2017.

E adevărat că Ordonanţa care îi amnistia pe marii corupţi printre care, la loc de cinste, Liviu Dragnea i-a fost băgată sub nas de experimentatul Florin Iordache, zis “Ciordache”, fost ministru de Justiţie şi lider informal la acea vreme al grupului creat de liderii PSD şi ALDE cu scopul de a modifica legislaţia anticorupţie.

Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu se joacă cu viaţa românilor (Foto: Mediafax)

Ulterior aprobării OUG 13, Grindeanu şi-a dat seama de capcana care i-a fost întinsă de aripa penală din PSD şi s-a întors împotriva lui Liviu Dragnea, care l-a şi debarcat în cele din urmă din funcţie.

Dornic acum să revină în prim-plan, Sorin Grindeanu nu are decât o singură şansă: cea a adevărului şi a integrităţii. Din această perspectivă, poziţia sa de azi este una de salutat, mai ales că tot partidul din care face parte a luat-o rău pe arătură încurajând indirect populaţia să se infecteze cu coronavirus.

Principalul vinovat pentru acest derapaj criminal pentru sănătatea publică este chiar Marcel Ciolacu, liderul PSD interimar, care s-a aliat cu Tăriceanu, Cataramă şi alţi lideri iresponsabili în discursuri halucinante despre inutilitate măsurilor de carantină. Rezultatul s-a văzut rapid: numărul de noi infectări a crescut din nou din cauză că unii naivi au luat în derâdere protecţia anticoronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, în debutul ședinței de guvern adoptarea unei hotărâri privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României în contextul pandemiei de coronavirus.

Prelungirea stării de alertă nu beneficiază însă și de sprijinul majorității din Parlament unde PSD, ALDE și Pro România nu sunt de acord cu prelungirea ei pentru 30 de zile.

Leave a reply