duminică, august 1

Un pasager a trăit trei luni într-un aeroport de teamă să nu se infecteze cu COVID dacă iese afară

0
433

Un bărbat prea speriat pentru a zbura din cauza pandemiei a trăit nedetectat într-o zonă sigură a aeroportului internațional din Chicago timp de trei luni, potrivit procurorilor americani.

Aditya Singh (alăturat), în vârstă de 36 de ani, a fost arestat sâmbătă după ce personalul companiei aeriene i-a cerut să prezinte actul său de identitate.

El a arătat o acreditare, dar aceasta ar fi aparținut unui director de operațiuni care a raportat dispariția documentului în octombrie.


Poliția spune că Singh a zburat de la Los Angeles la Aeroportul Internațional O’Hare pe 19 octombrie.

El ar fi găsit insigna personalului la aeroport și „i-a fost frică să plece acasă din cauza Covid”, a declarat avocatul asistent de stat Kathleen Hagerty, relatează Chicago Tribune.

A reușit să trăiască din banii altor pasageri, a spus procurorul judecătorului în caz.

Judecătoarea din regiunea Cook, Susana Ortiz, și-a exprimat surprinderea față de circumstanțele cazului.

A reprezentat pasagerul un risc de securitate?

„Dacă vă înțeleg corect, îmi spuneți că o persoană neautorizată, care nu face parte din personal, ar fi locuit într-o zonă sigură a terminalului aeroportului O’Hare din 19 octombrie 2020 până în 16 octombrie ianuarie 2021 și nu a fost detectată? Vreau să înțeleg corect”, i-a spus judecătorul procurorului care a expus acuzațiile duminică.

Singh locuiește într-o suburbie din Los Angeles și nu are antecedente penale, potrivit asistentului apărării, Courtney Smallwood. Nu este clar de ce a fost la Chicago.

El a fost acuzat de o infracțiune de pătrundere într-o zonă restricționată a unui aeroport și de o infracțiune de jaf. A fost interzis pe aeroport și trebuie să plătească o garanție de 1.000 de dolari.

“Instanța consideră aceste fapte și circumstanțe destul de surprinzătoare din cauza presupusei perioade de timp în care s-a produs acest lucru”, a spus judecătorul Ortiz.

„Având în vedere necesitatea ca aeroporturile să fie absolut sigure, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță atunci când călătoresc, consider că aceste presupuse acțiuni îl fac un pericol pentru comunitate”, a concluzionat magistratul.

La rândul său, Departamentul de Aviație din Chicago, care supraveghează aeroporturile orașului, a emis o declarație:

„Deși acest incident continuă să fie investigat, am putut stabili că acest domn nu a reprezentat un risc de securitate pentru aeroport sau pentru călători”.

 

Leave a reply