Un nou nume de marcă în LUMEALIBERĂ.RO: profesorul Gheorghe Gorun. El va „preda” LECŢIA DE ISTORIE

2
2662

LUMEALIBERA.RO lansează azi o nouă rubrică dedicată publicului interesat de calitate jurnalistică, singura soluţie pentru a contrabalansa efectul nociv asupra educaţiei produs de inflaţia de balast informaţional de pe internet şi din reţelele de socializare.

E vorba de emisiunea „LECŢIA DE ISTORIE„, avându-l ca invitat permanent pe eminentul profesor Gheorghe Gorun, fost parlamentar din partea Convenţiei Democrate Române în legislatura 1992-1996, când s-au creat practic fundamentele democraţiei din România.

Întors la catedra căreia i-a dedicat cea mai mare parte din viaţa sa, profesorul Gorun a preluat frâiele Colegiului Naţional „Spiru Haret”, din Târgu-Jiu, pe care l-a adus în elita învăţământului românesc.

Aşa cum se întâmplă însă de la o vreme în România, expertiza sa n-a mai fost utilă mediului politic indigen, care a început să parieze tot mai vârtos pe incompetenţă, impostură şi amatorism, hrănite din belşug cu bani publici.

Propus cetăţean de onoare al municipiului care găzduieşte Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, făcute cadou Gorjului şi României de marele Brâncuşi, Gheorghe Gorun a devenit un simplu nume uitat în sertarele prăfuite, dar bine unse cu miliarde, ale Primăriei Târgu-Jiu.

Fidelă declaraţiei sale de intenţie de a recupera valorile ignorate ale societăţii româneşti, LUMEALIBERA.RO i-a oferit profesorului Gorun titlul onorific de „cărturar de onoare” al acestei publicaţii online şi i-a propus totodată să fie invitat permanent al rubricii „LECŢIA DE ISTORIE” – o dezbatere video despre toate acele episoade din trecutul îndepărtat sau recent al umanităţii care se reflectă în destinul nostru actual.

În mărinimia sa profesională, pe care a pus-o întotdeauna în slujba cetăţii şi a educaţiei naţionale, Gheorghe Gorun a acceptat propunerea noastră.

El se adaugă astfel colegiului acestei publicaţii, alături de jurnaliştii Laurenţiu Ciocăzanu, Ionuţ Iamandi şi Marian Petruţa (Chicago-SUA), şi de analiştii Andrei Elvedi (Cluj-Napoca), Marius Mureşan (Canada), Vlad Bucur şi Nick Burchel.

În primul episod al LECŢIEI DE ISTORIE (vezi video mai jos), profesorul Gorun vorbeşte despre molimele care au bântuit mereu lumea, din secolul V înainte de Hristos şi până la coronavirusul din zilele noastre.

Cei care doresc să îi pună întrebări sau să îi facă propuneri de dezbatare lui Gheorghe Gorun o pot face la adresa de email a redacţiei: lumealiberatv@gmail.com

2 comments

  1. Alex 29 aprilie, 2020 at 00:30 Răspunde

    Felicitari pentru idee! Poate ar fi bine ca profesorul Gorun sa aiba un monolog la inceput (sa nu fie intrerupt 20, 30 de minute), iar ulterior sa purtati o discutie pe baza acestui monolog.

Leave a reply