luni, septembrie 26

Un booster bivalent dezvoltat de Moderna, mai eficient împotiva Omicron decât vaccinul iniţial

0
284

Compania farmaceutică Moderna a anunţat marţi că o doză booster anti-COVID-19 concepută împotriva variantei Beta de coronavirus, precum şi a variantei iniţiale de coronavirus, a generat un răspuns imunitar mai bun împotriva unui număr de variante, inclusiv împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, citat de agerpres.ro.

Moderna a afirmat că aceste rezultate reprezintă un semn încurajator pentru planurile companiei de a dezvolta noi vaccinuri care să vizeze două variante de COVID-19.

Dr. Jacqueline Miller, un om de ştiinţă din cadrul Moderna, a afirmat că compania nu are planuri imediate de a solicita autorizaţia pentru un vaccin bivalent, inclusiv împotriva variantei Beta. Moderna va transmite date către Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a pune bazele unui viitor vaccin candidat bivalent care să includă şi varianta Omicron.

Compania a afirmat că este extrem de încurajator faptul că vaccinul bivalent care vizează varianta Beta a produs o cantitate mare de anticorpi împotriva variantelor care nu au fost incluse în mod specific în vaccin.

Boosterul bivalent de 50 de micrograme, denumit de companie mRNA 1273.211, a fost testat pe 300 de persoane.

Moderna testează de asemenea o doză booster monovalentă care vizează numai varianta Omicron.

„Convingerea noastră este că vaccinul bivalent, pe baza datelor observate deja… oferă cea mai mare speranţă pentru o protecţie mai lungă şi mai durabilă”, a spus dr. Jacqueline Miller.

Leave a reply