sâmbătă, iulie 20

Un atac cu dronă din Ucraina ar fi distrus un bombardier supersonic al navei amiral rusești

0
230

Ucraina a distrus un avion supersonic rusesc în urma unui atac cu dronă, potrivit rapoartelor BBC și ale presei ucrainene. TU-22 – folosit pe scară largă în loviturile cu rachete asupra Ucrainei – a fost văzut în flăcări în imagini împărtășite pe rețelele de socializare.

Rapoartele s-au bazat pe imagini postate pe rețelele de socializare care par să arate bombardierul cu rază lungă de acțiune, Tupolev Tu-22, în flăcări. Imaginile au fost analizate de BBC, dar nu au fost verificate independent de theguardian.

Avionul în flăcări părea să fie localizat la sud de Sankt Petersburg, a relatat BBC, folosind indicii vizuale și imagini istorice din satelit ale bazei aeriene.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că o dronă ucraineană a vizat un aerodrom militar din regiunea rusă Novgorod, provocând un incendiu și avariind un avion de război. Nimeni nu a fost rănit în urma atacului, iar incendiul a fost stins rapid. Regiunea Novgorod se află la nord-vest de Moscova, la sute de kilometri de granița Rusiei cu Ucraina. Ucraina nu a recunoscut atacul.

„Ca urmare a atacului terorist pe teritoriul aerodromului, în parcarea avioanelor a izbucnit un incendiu, care a fost eliminat rapid de către pompieri. O aeronavă a fost avariată”, a precizat ministerul într-un comunicat, scrie sursa citată.

Potrivit BBC, avionul se afla la locul atacului și fusese folosit pe scară largă pentru a lansa rachete asupra Ucrainei în timpul războiului.

„Imaginile postate pe platforma de socializare Telegram au arătat un incendiu mare care a cuprins un avion cu conul nazal distinctiv al Tu-22″, a relatat BBC.

Noua Voce a Ucrainei a relatat că dronele ucrainene au avariat cinci avioane în ultimele zile.

Leave a reply