sâmbătă, octombrie 1

Un angajat CFR penalizat de șefi: pentru că a fost obligat a dormi pe o bancă

0
621

Marius Bercheșan, șeful de tren care lucrează de 31 de ani în sistem și care a reclamat condiţiile în care angajaţii sunt nevoiţi să petreacă timpii de odihnă în staţia Deda, județul Mureș, spune că a fost penalizat după ce a postat fotografii în care arată cum doarme în gară, pe bancă. Bercheşan acuză că orele lucrate i-au fost trecute ca ore de pază, pentru care nu beneficiază de sporuri, scrieNews.ro. 

 Iar asta, după ce dormitorul pe care personalul îl folosea a fost închis.  CFR Călători a recunoscut vineri, 13 august, că „în prezent, în stația Deda, din motive independente de CFR Călători, nu există deocamdată dormitor în care personalul de deservire a trenurilor să poată efectua odihna”.

„În acest sens, activitatea este proiectată în conformitate cu prevederile instrucționale, astfel încât personalul de tren care sosește cu garnitura în stația Deda să continue să se afle în serviciu până la reintroducerea trenului în cursă, fiind aplicate și respectate toate prevederile prevăzute în contractul colectiv de muncă”, a mai transmis compania.

 

Leave a reply