Ultimii pompieri români care au participat la misiuni în Franţa au revenit în ţară

0
452

Ultimii pompieri români care au participat la misiuni în sud-vestul Franţei, unde au stins mai ales incendii de vegetaţie, au revenit în ţară luni, pe cale terestră, fiind întâmpinaţi de autorităţi în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostrada pan-europeană.

Convoiul care a intrat în ţară a fost format din zece vehicule, între care cinci autospeciale de stingere şi o cisternă.

„Este vorba de 43 de cadre, respectiv şase ofiţeri şi 37 de subofiţeri, care au revenit în ţară după o săptămână în care au desfăşurat misiuni în sud-vestul Franţei. În total au fost 77 de pompieri, dar o parte au venit acasă zilele trecute pe cale aeriană”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Ruxandra Klein.

Pompierii au fost întâmpinaţi la graniţa cu Ungaria de către prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, şi de comanda ISU Arad.

Ajutorul pe care România l-a acordat autorităţilor franceze a fost în baza solicitării de asistenţă internaţională formulate de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Leave a reply