ULTIMA ORĂ: UNTRR se consideră discriminată

0
1083

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri (UNTRR), din România a declarat azi, într-un comunicat că: ” prin Hotărârea nr.59/12.08.2021, Comitetul Național pentru situații de urgență discriminează șoferii profesioniști, în raport cu membrii delegațiilor sportive și artiștii și staff-ul acestora”

Potrivit acelei Hotărâri, ” membrii delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora, care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară. Totodată, sunt exceptați membrii delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora, cetățeni străini sau apatrizi.

“ În schimb, șoferii profesioniști intră automat în carantină dacă nu sunt vaccinați sau au trecut prin infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile (se aplică excepții doar pentru șoferii care rămân mai puțin de 72 de ore pe teritoriul național și au test RT-PCR sau care sunt în tranzit și părăsesc România în cel mult 24 de ore). “ se arată în comunicatul de Presă.

Pe final se  mai arată că: “deși UNTRR a solicitat Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Ministerului Afacerilor Externe, exceptarea șoferilor români și străini de la măsurile de carantină și de la prezentarea unui test RT-PCR sau a unei dovezi de confirmare a vindecării de infecția cu Sars-Cov-2, pentru evitarea blocajelor la frontiere și respectarea culoarelor verzi din UE, demersurile noastre au rămas fără răspuns, iar prin Hotărârea nr. 59/12.08.2021 autoritățile române discriminează o categorie profesională în detrimentul altora care nu aduc aceeași contribuție la economie precum industria de transport rutier. Reamintim că DSU a precizat UNTRR în data de 14 iulie că șoferii profesioniști intră în carantină,”evitându-se discriminarea anumitor categorii profesionale în favoarea altora”.

Leave a reply