luni, septembrie 27

ULTIMA ORĂ: Sondaj Politico/ PSD–34%, PNL–18%, AUR–14%, USRPLUS–12%

1
98

Un sondaj realizat de publicația Politico arată o prăbușire a PNL la 18% și o creștere semnificativă a PSD până la 34%. O creștere importantă o înregistrează și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care a ajuns la 14%, în timp ce USRPLUS se situează abia pe locul 4, cu 12%.

Scăderea abruptă înregistrată de liberali începe de la mijlocul lunii iunie, atunci când Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a împlinit șase luni de guvernare.


Și în luna iulie PNL a continuat să scadă în sondajul Politico, perioadă care coincide cu marea decuplare de realitate a PNL din cauza Congresului liberalilor care urmează să își aleagă liderul în 25 septembrie. PNL este, în prezent, măcinat de lupta agresivă dintre taberele Orban și Cîțu, acutizată după scandalul celor două dosare din SUA ale premierului, cel al condamnării pentru că a condus după ce a consumat o cantitate semnificativă de alcool și cel al unui împrumut bancar despre care au apărut informații că nu ar fi fost restituit.

Scăderea USRPLUS pornește de la jumătatea lunii aprilie, când avea 17%, este mai puțin abruptă decât cea a PNL, dar constantă, astfel că alianța înregistrează acum 12%. Declinul poate fi explicat prin faptul că USRPLUS a fost pusă într-un con de umbră de liberali și nu a reușit să livreze rapid principalele obiective asumate în campania electorală, mai ales cele din Justiție, cum ar fi, spre exemplu, desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților.

În oglindă, AUR a început să crească direct proporțional cu scăderea USRPLUS, conform datelor prelucrate în sondajul Politico. Explicațiile pentru creșterea constantă a alianței ar putea fi eșecul campaniei de vaccinare, amplificarea discursului împotriva măsurilor de prevenire a combaterii pandemiei și lipsa reformelor promise de coaliția de guvernare.

1 comment

  1. MAITRE 17 august, 2021 at 13:21 Răspunde

    Cine e pe primul loc?
    AUR, AUR, …..
    Aur ne ia fata…. stam nasol ba baieti , da lasa ca ne facem noi alt partid sa vina apa sa il ia pe asta ca e rasuflat si facem noi altul mai trainic si mai vanjos,

Leave a reply