vineri, octombrie 7

Ucraina marchează miercuri Ziua Independenței: Zelenski avertizează că rușii ar putea pregăti „ceva urât și violent”

0
117

Președintele Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni să fie vigilenți săptămâna viitoare. “Ghidul spiritual” al lui Vladimir Putin, Alexander Dughin, a scăpat de un atac cu maşină-capcană, atentat în care însă şi-a pierdut viaţa fiica sa, Daria.

Ucraina se pregătește să marcheze miercuri cea mai importantă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei. În urmă cu 31 de ani Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci, a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul Stat ucrainean. Ucrainenii se tem că Rusia va marca „în felul ei” bucuria independenței ucrainenilor.

Data marchează de altfel șase luni de când Rusia a început invazia pe scară largă a Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni să fie vigilenți săptămâna viitoare. În discursul său video, Zelenski a spus că ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei „să împrăștie deznădejde și frică”. „Toți trebuie să fim conștienți de faptul că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât”, a precizat liderul de la Kiev, informează rfi.

Leave a reply