Ucraina. 14.200 de soldați ruși au fost uciși în cele peste trei săptămâni de război

0
1265

Bilanțul diferă de la o tabără la alta, însă până și cele mai mici estimări occidentale sunt de ordinul miilor

Ministerul ucrainean al apărării susține că, potrivit estimărilor, în cele peste trei săptămâni de război au fost uciși 14.200 de soldați ruși. BBC notează că prezentarea unui bilanț exact s-a dovedit o provocare de ambele părți, în condițiile în care atât Kievul, cât și Moscova invocă numere și pierderi extrem de diferite, conform B1 TV.

„Într-un anunț rar pe 3 martie, partea rusă susținea că 498 dintre militarii săi au fost uciși în timpul luptelor, însă de atunci nu a mai prezentat și alte date în acest sens.

14.200 de soldați ruși uciși de la începutul războiului, susține Ucraina. Bilanțul diferă de la o tabără la alta, însă până și cele mai mici estimări occidentale sunt de ordinul miilor

Jumătate din populația Kievului a fugit din calea războiului. Foto: Hepta.ro / DPA Images

 

Ucraina susține că de la începutul războiului au fost uciși 14.200 de soldați ruși

The New York Times vorbea despre 7.000 de trupe rucise ucise de la începutul conflictului, însă numărul este la limita superioară a estimărilor americane, potrivit CNN. Pentru a ține bilanțul victimelor, SUA și aliații săi nu dispun decât de datele organizațiilor neguvernamentale, de informațiile de la guvernul ucrainean, de imaginile din satelit sau de comunicări rusești interceptate, însă în orice caz până și cele mai mici estimări sunt de ordinul miilor”, spune spune în continuare sursă citată.

„Armata ucraineană susține, totodată, că a doborât 450 de tankuri, 93 de aeronave și 112 elicoptere. În plus, trupele ucrainene ar fi neutralizat 43 de sisteme de apărare antiaeriană.”

 

Pentagonul consideră că în anumite unități moralul militarilor ruși este la un nivel scăzut, în condițiile în care „în mod clar nu erau pregătiți pentru situația în care sunt după trei săptămâni” de invazie. Moralul lor a fost afectat de conducerea slabă și de lipsa de informații, mai spune Departamentul american al Apărării, care a precizat că înaintarea forțelor ruse stagnează.

„În mod clar nu erau pregătiți să fie în situația în care sunt după trei săptămâni (de invazie) – practic, blocați în țară pe multiple axe, chinuindu-se să se alimenteze și să își hrănească trupele, și să le furnizeze arme și muniție, întâlnind o rezistență ucraineană foarte hotărâtă”, a spus un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului.”

Sursa: B1.ro

Sursa foto: Digi24

Leave a reply