miercuri, septembrie 27

Twitter pierde încă un executiv de top după preluarea de către Musk anul trecut

0
195

Șefa departamentului de încredere și siguranță al Twitter, Ella Irwin, a demisionat din companie, a anunțat Reuters, devenind astfel cea mai recentă plecare la nivel înalt din cadrul companiei de socializare și a doua persoană din poziția sa care pleacă după preluarea companiei de către Elon Musk.

Potrivit sursei, citată de forbes, Irwin și-a confirmat demisia, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare despre ceea ce a dus la plecarea sa.

Raportul Reuters urmează speculațiilor cu privire la soarta lui Irwin după ce Fortune a relatat că contul ei intern Slack a fost dezactivat.

Musk încă nu a comentat public plecarea și nu este clar cine îi va lua locul lui Irwin între timp.

Irwin este a doua șefă a departamentului de încredere și siguranță care părăsește Twitter de la achiziționarea de către Musk și preluase rolul de la Yoel Roth, care a părăsit compania în noiembrie.

Plecarea lui Irwin de la Twitter are loc într-un moment de tranziție pentru companie, întrucât Elon Musk a numit-o pe Linda Yaccarino, fost director de publicitate la NBC Universal, pentru a prelua funcția de director general al companiei, în timp ce el va deveni președinte executiv și CTO, „supervizând produsul, software-ul și sysops”.

CONTEXTUL
Plecarea lui Irwin are loc în condițiile în care Twitter continuă să se confrunte cu criticile privind moderarea laxă a conținuturilor care incită la ură și ilegale. Irwin încă nu a comentat public aceste probleme. Predecesorul său, Roth, a criticat acțiunile Twitter după ce a părăsit compania în noiembrie, determinându-l pe Musk să îl atace public. Musk a încercat să alimenteze o conspirație conform căreia Roth susținea pedofilia, pe baza tezei de doctorat din 2016 a lui Roth despre aplicația de întâlniri LGBTQ Grindr.

Acest lucru a dus la amenințări cu moartea la adresa fostului executiv și acesta a fost nevoit să își părăsească locuința împreună cu familia sa. Studiile sugerează că discursul instigator la ură pe Twitter rămâne în mare parte necontrolat, iar compania se pare că nu elimină conținutul plin de ură împărtășit de utilizatorii care plătesc abonamentul lunar Blue de 8 dolari al Twitter.

Leave a reply