Twitter ia lucrurile în serios și suspendă 70.000 de conturi QAnon dedicate falselor informații despre teoria conspirației. În România, jurnalistul Radu Moraru este fan QAnon

Chiar vinerea trecută, Twitter a suspendat definitiv contul lui Trump din cauza „riscului de incitare în continuare la violență"
0
1880

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat că a suspendat peste 70.000 de conturi dedicate schimbului de informații despre teoria conspirației QAnon, ca răspuns la asaltul asupra Capitolului din Washington și înainte de inaugurarea prezidențială din Statele Unite, pe 20 ianuarie, conform rapoartelor. EFE, anunță elperiodico.com

„Având în vedere evenimentele violente din Washington, DC și riscul crescut „al răului”, am început să suspendăm permanent mii de conturi care erau în primul rând angajate în partajarea conținutului QAnon (o teorie susținută de unii care au pătruns în Capitol)”, a spus el.

La app de Twitter.

foto: EFE

„De vineri, peste 70.000 de conturi au fost suspendate ca urmare a eforturilor noastre și, în multe cazuri, o singură persoană operează mai multe conturi”.


Aceste conturi au fost dedicate schimbului de conținut dăunător, „fake news”, asociat cu QAnon la scară largă și s-au angajat în primul rând în răspândirea acestui cuvânt teoria conspirației pe tot parcursul serviciului „, a adăugat el.

Twitter a subliniat că va lua „măsuri stricte pentru a pune în aplicare regulile privind comportamentul acestora care are potențialul de a provoca vătămări <offline>”.\

Miercurea trecută, susținătorii președintelui american Donald Trump au luat cu asalt Capitolul, în timp ce parlamentarii au certificat victoria electorală a democratului Joe Biden.

Într-o intervenție în fața adepților săi adunați în fața Casei Albe, Trump i-a îndemnat să meargă spre sediul legislativ și a repetat din nou ideea „acuzațiilor nefondate”,  anume  ar fi fost victima unei fraude electorale.

În aceea zi haotică și violentă au murit cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție.

Chiar vinerea trecută, Twitter a suspendat definitiv contul lui Trump din cauza „riscului de incitare în continuare la violență”.

VEZI ȘI:

Fără AUR fals! Marea Britanie înăsprește legile anti-fake news și ajută jurnalismul onest. Giganții internetului, în corzi

„Internetul nu este un spațiu fără legi”. Europa strânge șurubul împotriva focarelor de ură și fake news

INTERVIU. Mihai Rusu (Europa Liberă): ”Trumpiștii sunt spălați pe creier, AUR – o mare primejdie! Cum să aplauzi moartea a 5 oameni?!”

Leave a reply