sâmbătă, iunie 15

Turcan: „Nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației”

0
181

Raluca Turcan susține că dreptatea este de partea profesorilor și că nu s-ar fi ajuns la această situație dacă salarizarea cadrelor didactice nu era scoasă din Legile Educației sau „dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, așa cum eram obligați prin PNRR”.

„Dar timpul nu poate fi dat înapoi! Salariile trebuie crescute suplimentar și Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o prima creștere salarială. Vor urma creșteri salariale consistente pentru că toată clasa politică a înțeles revendicările cadrelor didactice”, susține fostul ministru al Muncii.

Deputatul PNL a punctat că „posibilitatea amânării examenelor poate afecta însă perspectivele de cariera ale copiilor României”.

Sper, așadar, ca examenele copiilor să rămână în graficele stabilite, anul școlar să fie încheiat la termenul stabilit pentru că atenția și respectul față de statutul, demnitatea și nivelul salarial al cadrelor didactice au fost câștigate pe termen lung prin această mișcare de uriașă forță socială pe care au arătat-o profesorii”, a adăugat Raluca Turcan.

Totodată, deputatul PNL a subliniat faptul că „niciun politician nu va putea să nu respecte angajamentul făcut în urma celei mai mari mișcări sociale din ultimii 30 de ani declanșată de profesori”.

Greva generală a profesorilor va continua și marți, după minivacanța de Rusalii. Părinții elevilor din clasele terminale au inițiat o petiție online pentru ca examenele naționale să aibă loc la datele fixate, scrie adevarul.

Ordonanța aprobată joi de Guvern în urma ședinței extraordinare nu a fost de natură să închidă conflictul de muncă din Educație. Cele două mari federații din învățământul preuniversitar – FSLI și FSE „Spiru Haret”– au anunțat duminică, 4 iunie, că greva va continua. Unul dintre motive este lipsa de încredere în autorități că sumele și măsurile convenite vor fi și aplicate, spun reprezentanții sindicali. Reamintim că Guvernul a oferit profesorilor 1.000 de lei brut la salariu și 400 de lei pentru personalul nedidactic, începând cu 1 iunie, urmată de o majorare a salariilor etapizat, în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

Leave a reply