sâmbătă, august 13

Turcan face apel la partenerii de guvernare

0
481

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a surprins pe toată lumea, într-o postare de ultimă oră, pe contul său de Facebook, în care face un apel la partenerii PNL-ului, de guvernare.

”Fac apel la partenerii de guvernare ai PNL să privească cu atenție și la România de dincolo de centrele urbane.
Se discută, din păcate, prea multă politică și se pierd din vedere chiar prioritățile concrete de dezvoltare ale comunităților locale; un program de dezvoltare locală și de reducere a decalajelor urban – rural, cum este programul Anghel Saligny, este acum prioritar.
România nu este compusă doar din marile orașe și, deși centrele urbane dau tonul dezbaterii din societatea românească, sunt multe comunități locale rămase în urmă și care au nevoie ca de aer de rezolvarea unor probleme grele de infrastructură, care trenează de ani buni: drumuri neasfaltate, acces la utilități, rețea de apă, de canal, de gaze, școli.
Toate aceste condiții de trai decent, pentru o comunitate modernă, la care populația de la orașe are acces ușor reprezintă, pentru cei de la sate, de multe ori, doar speranțe”, susține ministra Turcan.
La finalul postării domniei sale se arată că:  ”avem încă o bucată bună din țară care a rămas în urmă- nici nu mai contează din vina cui și cum. Ceea ce contează este că trebuie să ajutam aceste comunități să aibă minimul necesar pentru un trai decent și baza pentru dezvoltare, adică drumuri, apă, canalizare, gaze și școli bune.
Asta este rolul Programului Național de Investiții în Infrastructura Locală ”Anghel Saligny” si apelul meu către partenerii de guvernare este să iasă din logica politicianistă și să vadă prioritățile și nevoile oamenilor dincolo de marginea orașelor mari. Pentru prima dată după 30 de ani, acest tip de program de investiții garantează accesul la finanțare, indiferent de partidul din care face parte primarul din comuna sau satul respectiv.
Cred că este nevoie de calm și rațiune în dezbaterea publică și de revenire la priorități în Coaliție. Avem de făcut multe și românii așteaptă enorm de la această guvernare.”

Leave a reply