Turcan: „Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie”

Deputatul Raluca Turcan, lider al filialei PNL Sibiu, afirmă luni, într-o postare pe Facebook cu privire la sărbătoarea de 1 Mai, că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost introdus un jalon referitor la reforma salarizării în sistemul bugetar şi că este nevoie ca Ministerul Muncii să lanseze „o dezbatere serioasă pe această temă”.

„Am urmărit cu interes referirile din România legate de ziua de 1 mai. Din păcate, marea parte a discuţiilor a fost centrată pe ‘mini-vacanţa de 1 mai’, mici şi bere. Nimic despre drepturile celor care muncesc! Am introdus în PNRR un jalon extrem de important care, dacă nu va fi respectat, va conduce la agravarea situaţiei legată de salarizare, echitate, bunăstare prin muncă. Este vorba de reforma salarizării. Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie.

Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate! Nici angajaţi dintr-un domeniu care câştiga aceiaşi bani lună de lună, indiferent de performanţele individuale şi de ceea ce produc efectiv în fiecare lună. Unii muncesc cât pentru şapte, în timp ce alţii dorm în post fără să rişte la final de lună să ducă mai puţini bani acasă”, declară Turcan, care a fost şi ministru al Muncii.

 

Ea menţionează că, pentru a încuraja performanţa, progresul şi evoluţia fiecărui om, trebuie valorificată munca fiecăruia la justa valoare şi adaugă retoric „ce tragere de inimă va avea un tânăr să studieze 5 ani pentru a deveni profesor sau inginer, dacă salariile din alte domenii care nu necesită atâtea studii şi sacrificii, sunt mai mari?”, scrie agerpres.

Avem nevoie de o dezbatere serioasă pe această temă. Ministerul Muncii este pregătit să lanseze acest proiect în dezbatere publică? Sau se face că munceşte şi de 1 Mai?”, mai afirmă deputatul Raluca Turcan.

Leave a reply