„Tulpina britanică Kentish va mătura lumea” și mutațiile vor trebui urmărite timp de un deceniu

1
1874

Această mutație SARS CoV-2 a fost detectată pentru prima dată în sud-estul Angliei acum 5 luni și a ajuns deja în peste 50 de țări.

Începând din septembrie anul trecut, varianta britanică s-a răspândit rapid, deoarece este cu 50% mai contagioasă și, din acest motiv, ar putea deveni tulpina „dominantă” a coronavirusului la nivel mondial, potrivit datelor din Programul de supraveghere genetică din Regatul Unit.

Acest consorțiu științific prezice, de asemenea, că mutațiile SARS CoV-2 vor trebui monitorizate cel puțin în următorii 10 ani, cu scopul reajustării vaccinurilor în cazul în care oricare dintre noile variante le face mai ineficiente, potrivit cadenaser.com.

Vestea bună este că, deși vaccinurile împotriva Covid 19 au fost concepute pentru a proteja împotriva versiunilor anterioare ale coronavirusului, primele teste au confirmat că funcționează și împotriva variantei britanice, deși eficacitatea lor este scăzută în cazul noii tulpini care are apărută în Africa de Sud.

„O să măture lumea”

Sharon Peacock

Sharon Peacock

Directorul Genomics COVID-19 din Regatul Unit, Sharon Peacock, într-un interviu acordat BBC în care s-a arătat îngrjorată: „A măturat țara și va mătura lumea cu toate probabilitățile”, a spus ea.

În acelaşi timp a vrut să liniștească, explicând că vaccinurile furnizate în Regatul Unit luptă și împotriva variantelor existente ale virusului din țară.

Mii de probe

Consorțiul Covid-19 Genomics UK (UK COVID-19 Genomics) este o rețea de centre și laboratoare de sănătate publică care analizează în prezent aproximativ 30.000 de teste pozitive pe zi.

Dintre acestea, între 5% și 10% sunt selectate aleatoriu pentru analiza genomului și, în acest fel, pot fi detectate noi mutații în SARS CoV-2.

Cu toate acestea, obiectivul acestui consorțiu public de cercetare este de a putea analiza, din punct de vedere genetic, toate eșantioanele care au fost pozitive pentru acest coronavirus.

Potrivit oamenilor de știință, este normal ca virușii să genereze variante atunci când se reproduc, dar doar un număr foarte mic au „caracteristici speciale” care îi pot face mai contagioși sau mai mortali.

VEZI ŞI:

Măștile elastomerice: ce sunt, cât costă și în ce fel diferă de FFP2 și FFP3

Cum ne-a schimbat coronavirusul obiceiul de consum. Alegem marcă proprie, produs local, măşti, plătim cu cardul. Comerţul cu textile s-a prăbuşit

Atenție la măști! Șmecheria prin care chinezii aruncă pe piață produse care nu protejează bine

1 comment

  1. Corrie 11 februarie, 2021 at 17:51 Răspunde

    Acum ca Marea Britanie a iesit din UE,circulatia intre UE si UK nu mai este libera si carantina este inca obligatorie!!!Despre ce vorbim aici?”Matura” lumea lor ,izolationistii lui peste prajit!!

Leave a reply