sâmbătă, octombrie 1

Tudorache, acum să vezi bijuterii! Clotilde Armand scoate la iveală toate afacerile de la sectorul 1

1
3517

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunţă că de luni o echipă de inspecţie de la Ministerul Finanţelor a început un audit la Primaria Sectorului 1, fiind vizată perioada 2016 – 2020, când edil a fost soacial-democratul Daniel Tudorache, în prezent cercetat de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor.

”A început astăzi auditul la Primăria Sectorului 1. Săptămâna trecută am solicitat Ministerului de Finanţe să trimită o echipă de inspecţie de la Direcţia Economico-Financiară pentru a verifica gestiunea fondurilor publice din Sectorul 1 din perioada 2016-2020. Echipa de inspecţie a ajuns astăzi şi a început deja să verifice documentele”, anunţă Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand a anunţat în repetate rânduri, inclusiv la depunerea jurământului ca primar, că va cere un audit la Primăria Sectorului 1.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar sub cauţiune, după ce a fost audiat timp 12 ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. DNA a anunţat că Tudorache este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, într-unul din dosare, cauţiunea în cazul său fiind stabilită la 1 milion de euro.

Conform DNA, în perioada în care a ocupat funcţii publice (2008-2018), Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporţionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obţinute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soţia şi  menajera), care au acţionat ca proprietarii aparenţi ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

DNA arată că banii astfel introduşi în circuitul civil ar fi fost utilizaţi pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din ţară, cât şi din străinătate, autoturisme, imobile, şcoli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.

Soția și menajera, un cuplu foarte bogat

Formele Ancăi Tudorache (stânga) l-au fermencat pe fostul primar de la Sectorul 1, care a pierdut măsură banului public și a drenat la greu milioane spre Anca, ex-soția lui

Mecanismul hoției, developat de DNA: În perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite. (…) Toate acestea, cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracțiuni”.

Ce au găsit procurorii, concret:

 • Acordarea unui împrumut unei persoane: 920.000 de euro – prin intermediul fostei soții.
 • Depozite bancare: 900.000 de euro (235.000 de euro + 2.990.000 de lei) – prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora.
 • Asocierea în participațiune cu o societate privată: 640.000 de euro – prin intermediul fostei soții.
 • Bijuterii: peste 460.000 de euro (un inel în valoare de 58.500 de euro; un set de bijuterii în valoare de 64.225 de dolari SUA; un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro; un inel de 65.000 euro; un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro etc.).
 • Cumpărarea de imobile: 405.000 de euro (305.000 de euro + 470.000 de lei) – pe numele fostei soții.
 • Cumpărarea de acțiuni la un club de fotbal: sumă neprecizată – prin intermediul fostei soții.
  Total: peste 3.325.000 de euro

DNA a fixat cauțiuni uriașe pentru Daniel Tudorache și pentru complicele sale:

 • Daniel Tudorache – 1.000.000 de euro
 • Fosta soție – 200.000 de euro
 • Menajera – 75.000 de euro.

Cauțiunile trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020 pentru ca inculpații să rămână sub control judiciar, altfel vor fi arestați preventiv.

DNA vorbește despre „fosta soție” a lui Daniel Tudorache, dar observă că cei doi continuau să colaboreze infracțional și după divorț. Nu-i exclus să fi fost un divorț de formă, pentru a pune la adăpost averea obținută prin infracțiuni.

VEZI ȘI:

Cea mai bogată menajeră din lume! Cum și-a ascuns ex-primarul Tudorache averea pe numele apropiaților săi

Leave a reply