luni, septembrie 26

Trump vs Biden dezbaterea finală

0
417

America a avut în această seară parte de ultima dezbatere prezindențială. Păcat că aceasta a fost ultima și nu prima.

Primul aspect pozitiv este faptul că a fost moderată de o femeie de culoare. Al doilea este faptul că a fost mult mai civilizată și calmă decât prima. (Cineva și-a făcut datoria dând sau lunându-și pastilele de distonocalm.) Al treilea este că nu cred să fi schimbat cu mare lucru decizia celor care vor merge să voteze în urmatoarele săptămâni. Peste 40 de milioane de americani au votat deja, în ceea ce se numește „votul anticipat„.
Joe Biden a scos și-a arătat americanilor masca, subliniind faptul că e important ca lumea să o poarte. Masca poate să salvează vieți! Peste 220,000 de americani au murit datorită acestui virus. America are nevoie de un președinte care crede că știința contează mai mult decât teoriile conspiraționiste, cu QAnonii ei.
Aceste alegeri, pe lângă rezolvarea unor probleme legate de economie, locuri de muncă sau sănătate, ar trebui să fie despre decență, despre revenirea la normalitate.
În momentul de față președintele are o problemă serioasă, fiind într-o competiție foarte stransă sau chiar rămas bine în urmă, dacă e să ne luăm după sondajele de opinie.
America, prin actualul președinte, are o serioasă problemă de leadership(de conducere), cât și de imagine, atât la nivel internațional cât mai ales la nivel federal, aici, în interiorul Statelor Unite. Aceasta nu este doar o concluzie personală, ci un fapt bazat pe argumentele  unor oameni profesioniști, cu experiență și cariere în diferite instituții federale, inclusiv fost membri ai actualei administrații de la Casa Albă.
Pe aproape toată perioada mandatului, lui Donald Trump, politicienii republicani au susținut fără echivoc acțiunile acestuia. Acum urmează însă vremea scandenței, la urne.
De la declarații jignitoare și controversate, făcute pe rețelele de socializare, până la abandonarea oricărei urme de decență si bun simt, cel mai grav este că președintele a atacat intituții publice și guvernamentale, de la cele de media, pe care le-a considerat inamicul public numărul unu, până la lideri ai unor instituții precum armată, FBI, poșta federală, agențiile de informații, instituții de știință și cercetare, a atacat judecători de la curțile de justiție, a ridiculizat chiar pe procurorul general al SUA. A atacat aceste persoane sau institutii cum nu a mai făcut-o niciun alt președinte dinaintea lui.
America este în prezent o țară divizată iar actualul președinte nu a făcut nimic în plus, în această seară, pentru a convinge lumea că ar vrea să o unească sau să fie președintele tuturor americanilor. Nu poți să acuzi și să dai vina pe statele x sau y că sunt vinovate de o anumită situație, doar pentru că sunt conduse de lideri democrați, când tu ești președintele tuturor statelor. Cetățenii te-au ales in 2016 ca Președinte al Statelor Unite și nu Dezbinate ale Americii.
America are nevoie de un președinte ce să unească, nu să divizeze și mai tare. America are nevoie de un lider rațional ce nu răspândește teorii conspiraționiste. America are nevoie să redevină ceea cea a fost cândva, un exemplu de democrație, de umanitate, de decență, de normalitate, de lider.

Leave a reply