sâmbătă, iunie 15

Trump spune că a gestionat documente clasificate „100%” legal

0
295

Fostul președinte Donald Trump a insistat că nu a încălcat nicio lege în gestionarea documentelor guvernamentale clasificate și a continuat să își atace adversarii săi din alegerile primare, în timpul unui forum Fox News găzduit joi de Sean Hannity, citează forbes.com.

Trump a fost întrebat despre informațiile potrivit cărora Departamentul de Justiție ar deține o înregistrare audio în care ar fi recunoscut că a fost în posesia unor documente militare clasificate, la care a răspuns că nu știe „nimic despre asta”, dar a insistat că tot ce a făcut a fost corect.

Trump a spus că a respectat „100%” legea privind documentele prezidențiale și a susținut că are „dreptul de a declasifica în calitate de președinte”.

Când i s-a prezentat lista tot mai mare a contracandidaților din cadrul alegerilor primare ale Partidului Republican, fostul președinte a fost disprețuitor cu privire la șansele acestora, susținând că mulți dintre ei sunt cotați la 1% și „unii sunt la zero”, așa că nu crede că mărimea câmpului contează cu adevărat.

Menționarea numelui fostului vicepreședinte Mike Pence a fost întâmpinată cu huiduieli din partea publicului, în timp ce Trump a insistat să se refere la guvernatorul statului Arkansas Asa Hutchinson ca „Ada Hutchinson” și a spus că „nimeni nu știe cine naiba este”.

Fără a-l menționa pe numele guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, Trump a spus că s-a luat cu adevărat de „cel care este al doilea” și a afirmat că acest lucru l-a făcut pe DeSantis să alunece în sondaje.

De asemenea, Trump a adus în discuție cearta lui DeSantis cu un reporter Associated Press mai devreme joi, spunând că „nu ai voie să te superi pe presă”.

Trump l-a vizat și pe președintele Biden în timp ce vorbea despre documentele clasificate: „Avea șapte sau opt cutii în Chinatown, în Washington D.C., unde nimeni nu vorbește nici măcar engleză. Chinatown este foarte… este în favoarea Chinei”. Referirea lui Trump la Chinatown se bazează probabil pe un interviu pe care fosta asistentă a lui Biden, Kathy Chung, l-a acordat comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților. Ea declarase că din cutiile colectate de la Casa Albă după perioada în care Biden a fost vicepreședinte au fost păstrate pentru scurt timp într-o clădire situată în cartierul Chinatown din Washington, închiriată de Centrul Biden-Penn, înainte de a fi mutate în biroul principal al organizației.

Hannity a fost întâmpinat cu un cor de huiduieli din partea publicului atunci când l-a întrebat pe Trump de ce alege să adreseze injurii oamenilor și a spus că cursa din 2024 ar putea fi decisă de oamenii din „mijloc”, care ar putea dori ca Trump să își atenueze retorica. Hannity a spus apoi mulțimii „lăsați-mă în pace”, deoarece nu era întrebarea lui, ci ceva ce îi cereau oamenii.

33,3 puncte. Aceasta este mărimea avansului lui Trump în cursa pentru alegerile primare republicane față de rivalul său DeSantis, aflat pe locul al doilea, potrivit unui agregat de sondaje naționale publicat de FiveThirtyEight.

Potrivit sondajelor, 54,2% îl susțin pe Trump, urmat de DeSantis cu 20,9% și de Pence cu 5,4%. În timp ce avansul fostului președinte este semnificativ, DeSantis nu pare să fie în pericol de a coborî pe „locul trei sau patru”, așa cum a afirmat Trump în cadrul primăriei.

Leave a reply