Trump, sluga lui Putin până la capăt și victimă a demenței în stare pură: ”Am câștigat alegerile”!
Deși justiția respinge pe bandă rulantă toate acțiunile de tip ”lovitură de stat” declanșate de aparatul său juridic, Donald Trump ține morțiș să-i considere dobitoci chiar și pe cei mai radicali susținători ai săi.
Altfel nu se se explică umilința la care îi supune pe cei care l-au votat prin afirmații demne de nebunie – formă de existență de care îl acuză deja unii dintre liderii republicani.
Prin insistența de a vorbi despre ”furtul alegerilor”, Trump nu doar că devine primul președinte din istoria SUA care își acuză țara de fraudă, dar arată că poate fi și un demn executant al ordinelor Moscovei.
De altfel, prin tot ce a făcut de când a venit președinte, Trump a acționat ca ”teleghidat” de Putin, luând decizii doar în favoarea Rusiei și împotriva SUA, a Europei și a lumii civilizate în general.
Izolaționismul SUA declanșat odată cu venirea sa la Casa Albă a fost principalul obiectiv al Kremlinului, pentru că el putea face să explodeze în întreaga lume planul pentru distrugerea globalizării și întărirea regimurilor de mână forte (din Rusia, China, Turcia etc.).
Președintele american în exercițiu Donald Trump susține în continuare că a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, cu două zile înainte de reuniunea electorilor care urmează să desemneze viitorul președinte al SUA.
Numărătoarea voturilor îl arată câștigător pe candidatul democrat Joe Biden.
„Am câștigat alegerile cu o majoritate covârșitoare, dar vorbesc doar de voturile legale, nu de alegătorii falși și de fraudele care au plutit miraculos pretutindeni! Ce rușine!”, a scris Donald Trump pe Twitter.
Mesajul vine după ce Curtea Supremă a SUA a respins o încercare fără precedent a lui Trump de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale în patru state cheie.
Procesul intentat săptămâna aceasta de autoritățile din statul Texas a urmărit invalidarea rezultatelor din Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, state câștigate de președintele ales Joe Biden.
Dar Curtea Supremă a decis că Texasul nu avea calitatea legală să intervină în organizarea alegerilor în alte state.
Toți cei trei judecători numiți la Curtea Supremă de președintele Donald Trump (judecătorii Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh și Amy Coney Barrett) s-au alăturat judecătorului șef John Roberts și celor trei judecători liberali în refuzul audierii litigiului dintre statul Texas împotriva statului Pennsylvania.
Decizia este o nouă lovitură dată lui Donald Trump și echipei sale care încearcă, după pierderea alegerilor, să găsească o cale în justiție pentru a anula rezultatul, zdrobitor în favoarea lui Joe Biden, președintele ales al SUA.
Toate încercările de până acum ale lui Trump au fost respinse de justiția americană, ceea ce arată că sistemul democratic american a rezistat unui atac fără precedent în istoria sa.
Acțiunile sale încearcă să mențină ”cald” un public fanatizat și înveninat cu teorii ale conspirației, care a pierdut însă majoritatea susținerii populației din SUA și se îndreaptă fie spre radicalism feroce, fie spre dispariție.