sâmbătă, iunie 15

Trump și-a anunțat candidatura pentru Casa Albă

0
412

Anunțul lui Donald Trump că va încerca să obțină nominalizarea Partidului Republican pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite în 2024 nu va schimba foarte mult situația în legătură cu problemele legale în care este implicat în prezent, susțin analiștii americani.

Fostul ocupant al Biroului Oval și-a depus marți candidatura la alegerile prezidențiale de peste doi ani, la doar o săptămână după ce republicanii nu au reușit să câștige alegerile intermediare, așa cum anticipau sondajele de opinie și comentatorii de peste ocean. Trump a fost arătat cu degetul pentru performanțele mediocre ale candidaților republicani, fiind considerat unul dintre motivele principale pentru care democrații și-au păstrat majoritatea în Senat, în timp ce controlul Camerei Reprezentanților a fost preluat de conservatori cu un avantaj minim.

Anunț pentru 2024

Donald Trump şi-a depus marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024. Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, în Florida, informează g4media.

Trump a dat asigurări că America s-a „întors,” imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite.

Miliardarul republican a reamintit situaţia Americii din primul său mandat, descriind o ţară în pace, prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă.

Am știut întotdeauna că acesta nu a fost sfârșitul. A fost doar începutul luptei noastre pentru a salva visul american… Pentru a face America din nou mare și glorioasă, în seara asta îmi anunț candidatura la președinte al Statelor Unite,” a declarat Trump.

Discursul său a fost primit însă cu reținere de republicani, multe dintre figurile importante ale partidului susținând că Trump ar trebui să lase locul unui candidat mai „potrivit” pentru perioada actuală. Televiziunile americane de știri au ignorat de altfel complet, în marea lor majoritate, anunțul fostului președinte, iar unii analiști și criticii democrați au descris discursul fostului lider de la Casa Albă ca transmițând „energie slabă.”

În plus, unii dintre cei mai importanți donatori ai conservatorilor – între care Ken Griffin, fondatorul, directorul executiv și proprietarul a 80% din Citadel, un fond mutual multinațional, având o avere estimată de 27.2 miliarde de dolari, al 53-lea pe lista Forbes a miliardarilor din Statele Unite, și Stephen Schwarzman, președintele și fondatorul The Blackstone Group, cel care l-a consiliat pe Trump în timpul mandatului său și a prezidat pentru scurt timp forumul de afaceri Strategic and Policy Forum – au anunțat că renunță să mai pompeze bani în fostul lider de la Casa Albă. Mai mult, Griffin a spus deja că-l va sprijini pe guvernatorul Floridei și noua stea a dreptei americane, Ron DeSantis, dacă acesta se gândește să candideze pentru Casa Albă în 2024.

Leave a reply