Trump, sfătuit de avocați să condamne violența ca să scape de acuzații. Surse: rudele victimelor de la Capitoliu îl pot da în judecată

1
858

Consilierii și avocații care au vorbit cu Trump în ultimele zile l-au încurajat pe președinte să își modereze retorica și să denunțe violența pentru a-și reduce răspunderea juridică pentru implicarea în acțiunea de insurecție de la Capitoliu, de săptămâna trecută, soldată cu cinci morți.

Informația a fost obținută de CNN de la două surse apropiate discuțiilor despre acest subiect.


„Avocații au recomandat o calmare a discursului, nu numai pentru binele țării, ci și pentru a reduce riscul de pericol legal”, a spus o sursă familiarizată cu discuțiile pe tema consecințelor implicării lui Trump în atacul asupra Congresului SUA din 6 ianuarie.

Sursele au declarat că lui Trump i s-a spus, în zilele următoare asediului de la Capitoliu, că ar putea fi acuzat de incitare la violență de către autoritățile locale și federale și ar putea fi dat în judecată de rudele victimelor care au fost rănite sau ucise în timpul insurecției.

„El poate fi dat în judecată”, a spus o sursă separată, reflectând îngrijorarea consilierilor lui Trump că acțiunile președintelui l-au pus din nou în pericol din punct de vedere al consecințelor legale.

În timp ce părăsea Casa Albă pentru o călătorie la graniță, Trump le-a spus reporterilor că nu vrea să vadă violențe suplimentare.

Dar nu a acceptat nicio responsabilitate pentru propriul său rol în instigarea asaltului asupra clădirii Capitoliului.

Trump încă nu a arătat remușcări pentru violența de pe Capitol Hill. El continuă să le spună consilierilor că alegerile i-au fost furate.

„Trump și-a creat propria realitate”, a spus una dintre surse, mărturie care susține tot mai multe opinii ale specialiștilor în sănătate potrivit cărora Donald Trump este deja un caz de psihiatrie.

Cealaltă sursă contactată de CNN a spus că Trump nu va fi ferit de urmărirea penală odată ce va părăsi funcția, lucru despre care președintele este conștient.

Președintele în funcție al SUA, Donald Trump, a făcut marți primele declarații după insurecția de la Capitoliu. Demersul democraților de a-l pune sub acuzare pentru incitare la insurecție este „o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria politicii”, spus Trump.

El a făcut declarațiile înainte de a pleca într-o inspecție la zidul de la granița cu Mexicul, pe care chiar el l-a comandat.

Trump a calificat punerea sa sub acuzare drept „ridicolă” și a susținut că aceasta provoacă în rândul cetățenilor americani „multă furie”.

Înainte de a urca în elicopterul militar, Donald Trump le-a spus reporterilor: „Nu vrem violență. Niciodată violență, absolut nicio violență”.

El a condamnat dorința democraților de a-l înlătura din funcție înainte de finalul mandatului. „Cred că asta este periculos pentru țară și provoacă multă furie”, a spus Donald Trump.

VEZI ŞI:

VIDEO. New York Times a reconstituit filmul celor două ore care au îngrozit lumea. Cum privea familia Trump fericită înainte de asaltul Capitoliului

INTERVIU. Mihai Rusu (Europa Liberă): ”Trumpiștii sunt spălați pe creier, AUR – o mare primejdie! Cum să aplauzi moartea a 5 oameni?!”

Rusofili ucrainieni acuzați de interferență în alegerile din Statele Unite au fost sancționați

Leave a reply