Trump se teme de Biden: ”Rezultatul va fi strâns”. Reînvie planul cu zidul anti-migrație, aplaudat de fani fără mască

0
898

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi pentru prima oară că rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, unde îl va înfrunta pe contracandidatul său democrat Joe Biden, ”va fi strâns”, iar de aceea este nevoie ”de fiecare vot în parte”, transmite Agenția EFE.

”Avem nevoie de fiecare vot în parte, pentru că probabil (rezultatul scrutinului) va fi strâns”, a declarat Trump într-un act de campanie la Yuma (statul Arizona), în apropiere de zidul de la frontiera cu Mexicul, una dintre principalele priorităţi ale mandatului său şi simbol al atitudinii sale intransigente faţă de imigraţie, notează sursa citată.

Titlul evenimentului de campanie de marţi, ”Eşecurile lui Biden în ceea ce priveşte imigraţia şi securitatea la frontieră”, nu lăsa loc la prea multe interpretări, iar Trump a lansat încontinuu săgeţi la adresa lui Biden.

”Joe Biden este o marionetă a stângii radicale, care nu vrea frontiere şi căruia îi plac ‘oraşele sanctuar”’, a spus Trump în aplauzele a circa 500 de participanţi, mulţi dintre ei fără măşti şi fără a păstra distanţa fizică recomandată.

La începerea mitingului, un grup de latino-americani au cântat cu entuziasm ”We Are The Champions”, al formaţiei Queen, un imn al victoriei, aminteşte EFE.

În ciuda faptului că Trump a câştigat la alegerile din 2016 în Arizona, sub controlul republicanilor, în prezent acest stat sudic se află pe lista statelor ”indecise”, care nu au o preferinţă clară pentru vreun candidat în sondaje. În ultimele trei decenii, fostul preşedinte Bill Clinton (1993-2001) a fost singurul democrat care a câştigat în Arizona. Totuşi, această tendinţă s-ar putea inversa în acest an, potrivit mai multor analişti care consideră că victoria senatoarei democrate Krysten Sinema în legislativele din 2018 a fost ”un semnal clar” al acestei schimbări.

Trump a vizitat şi zidul de la frontiera cu Mexicul, din deşertul Yuma, cu scopul de a recupera terenul pierdut în sondajele de opinie în ceea ce priveşte intenţiile de vot. Ultimele sondaje îi oferă un avantaj de 8 puncte procentuale la nivel naţional fostului vicepreşedinte Joe Biden. Tot Biden conduce cu 3,5 puncte procentuale în intenţiile de vot şi în Arizona, stat câştigat de Trump în urmă cu patru ani în faţa contracandidatei sale de la acea vreme, Hillary Clinton.

Cu scopul de a-şi entuziasma simpatizanţii şi a-şi recupera sprijinul locuitorilor din Arizona, Trump a vizitat Yuma de trei ori în ultimele luni, în timp ce vicepreşedintele Mike Pence s-a deplasat la Mesa şi Tucson, alte două oraşe din Arizona.

Frontiera dintre Mexic şi SUA, care se întinde pe mai bine de 3.000 de kilometri, este în condiţii normale una dintre cele mai active din lume, cu peste un milion de oameni traversând-o zilnic şi unde se face trafic cu bunuri şi servicii în valoare de 1,7 miliarde zilnic.

Leave a reply