sâmbătă, iulie 13

Trump sărbătorește decizia. SUA autorizează transfuziile plasmatice cu anticorpi pentru pacienții cu COVID-19

2
827

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) bazează decizia pe „dovezi științifice disponibile” că „acest produs poate fi eficient în tratarea COVID-19 și se cunosc beneficiile potențiale care depășesc riscurile cunoscute”.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat autorizarea transfuziilor plasmatice cu anticorpi pentru pacienții cu COVID-19.

„Astăzi, FDA a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență a plasmei pentru tratamentul COVID-19 la pacienții internați ca parte a luptei agenției împotriva COVID-19”, a informat FDA într-un comunicat, citat de lasexta.com.

Agenția își bazează decizia pe „dovezi științifice disponibile” prin care „acest produs ar putea fi eficient pentru a trata COVID-19 și sunt cunoscute beneficiile potențiale care depășesc riscurile cunoscute ale acestora”.

Autorizarea de urgență a transfuziilor cu plasmă este o etapă importantă în eforturile președintelui Trump de a salva vieți„, a declarat secretarul american al Sănătății, Alex Azar.

În plus, Azar a subliniat că Administrația a susținut „de la început” „potențialul” transfuziilor plasmatice și a subliniat că autorizarea acesteia în scopuri de cercetare a permis transformarea transfuziilor la 70.000 de pacienți din țară.

Săptămâna trecută, Donald Trump a acuzat oficialii din domeniul sănătății că au făcut politică cu posibila aprobare a utilizării transfuziilor plasmatice.

Plasma pentru transfuzii este obținută de la persoane care au depășit COVID-19 și a fost deja folosită cu succes pentru a combate alte coronavirusuri, cum ar fi MERS și SARS. De asemenea, a fost folosit pentru tratarea gripei și Ebola.

Din martie trecut, FDA a aprobat deja studiile plasmatice pentru a demonstra eficacitatea lor și de atunci au fost efectuate peste 60.000 de tratamente plasmatice.

VEZI ŞI:

Scenariu de coşmar în SUA: Trump nu va recunoaşte pierdea alegerilor

2 comments

Leave a reply