sâmbătă, ianuarie 28

VIDEO. Trump se proclamă câștigător și denunță fraudă la alegeri

0
714

Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, a făcut miercuri declaraţii de la Casa Albă, afirmând că rezultatele alegerilor au fost „fenomenale” şi că se pregăteşte pentru „o mare sărbătoare”.

Preşedintele republican a afirmat totodată că „un grup foarte trist de oameni” caută să-i priveze de drepturile electorale pe milioanele sale de alegători şi a anunţat că se va adresa Curţii Supreme a SUA, citează agerpres.

„Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Trump a susţinut că a câştigat în state „în care nu ne aşteptam să câştigăm”, şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

„Aceasta este o fraudă pentru poporul american, este o rușine pentru țara noastră, eram pe punctul de a câștiga alegerile și, sincer, am câștigat”, a spus președintele de la Casa Albă. Cu aceste cuvinte, el a reacționat la declarațiile rivalului său, democratul Joe Biden.

Trump a adăugat că va merge la Curtea Supremă pentru „oprirea votului”. „Nu vreau ca acum să înceapă să găsească mai multe voturi la patru dimineața”, a explicat el. Președintele nu a spus exact la cine se referea, dar a indicat că se comite fraude. „Este un moment foarte trist și vom câștiga și, din câte știu, am câștigat deja”, a adăugat el.

De asemenea, şi candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a declarat că este „pe drumul cel bun pentru a câştiga alegerile” prezidenţiale împotriva republicanului Donald Trump, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Fiţi încrezători, vom câştiga”, a spus fostul vicepreşedinte american în faţa susţinătorilor săi reuniţi pe sistem ‘drive-in’ în fieful său din Wilmington, statul Delaware.

„Considerăm că suntem pe drumul cel bun pentru a câştiga alegerile”, a afirmat Biden, sub claxoane entuziaste.

„Suntem încrezători în legătură cu Arizona”, un stat-cheie, a adăugat Biden, 77 de ani, făcând apel la răbdare.

„Suntem în cursă în Georgia (…) Suntem încrezători în legătură cu Wisconsin şi Michigan. Vom câştiga în Pennsylvania”, a mai spus el.

Leave a reply