marți, ianuarie 25

Trump, primul președinte din istoria SUA care acuză SUA că fură alegeri. Imaginea Americii, distrusă

6
3827

La un pas de a pierde alegerile, Donald Trump a apărut din nou la televizor. Și a făcut acest lucru cu același mesaj pe care l-a lansat miercuri la ora 2.30 dimineața: ”dacă opoziția câștigă, este pentru că a existat fraudă”.

Prin acest mesaj, Donald Trump a compromis dintr-o lovitură toată istoria Americii și a creat SUA o mare problemă de credibilitate la nivel mondial.

Când președintele american își acuză compatrioții că fraudează alegerile – indiferent că arată cu degetul spre adversarii săi politici sau spre angajați ai statelor însărcinați cu organizarea alegerilor – imaginea Americii în lume e făcută praf.


Niciodată, din 1789 de când există Constituția SUA, nu a existat vreun președinte în funcție care să-și acuze țara de furt electoral!

În SUA, alegerile sunt organizate de cele 50 de state, fiecare în parte, după reguli proprii, iar acest sistem a funcționat impecabil întotdeauna.

Dacă acuzațiile de fraudă electorală s-ar fi întâmplat prin Africa, Asia sau chiar Europa de est, n-ar fi fost nicio surpriză. Dar când toată planeta află din gura celui mai puternic om al său că el conduce o țară în care voturile se fură mai rău ca la Teleorman, asta e șocant!

Inutil să mai spunem că, pentru toate alegațiile sale legate de fraudă nu a prezentat nici măcar o singură dovadă.

Nu avea cum, secretarii statelor americane lucrează cu funcționari de maximă competență, partidele au reprezentanți și observatori peste tot, toată lumea este cu ochii pe alegerile din SUA, presa americană și internațională la fel – să vorbești de fraudă electorală într-o astfel de țară frizează nebunia.

Declarațiile lui Donald Trump despre ”fraudarea” alegerilor

  • ”Dacă numărăm voturile legale, am câștigat clar. Dacă numărăm voturile ilegale, acestea pot încerca să fure alegerile.”
  • „Aparatul de numărare a voturilor al statelor decisive care nu au finalizat încă recompensa este controlat de democrați”
  • „Nu ne pot fura alegerile”.
  • “Nu contează cine câștigă. Nu este vorba dacă este vorba de Joe Biden sau de mine, ci că nu poți face acest lucru sistemului nostru”.

Prestigioasa agenție de presă internațională The Associated Press a postat, imediat după ieșirea halucinantă a lui Trump, un tweet în care afirmă că nu a anunțat niciun câștigător al alegerilor, de vreme ce procesul de numărare a voturilor continuă în câteva state, adăugând că ”președintele și-a reluat alegațiile sale nefondate cum că Democrații vor să fure alegerile”.

”El nu și-a susținut însă acuzațiile cu NICIO dovadă”, scrie AP, citată de The Guardian.

Numeroasele plângeri ale avocaților lui Trump adresate justiției din diferite state (atenție, au făcut acțiuni în justiție doar acolo unde Trump a pierdut alegerile, unde le-a câștigat n-au mai descoperit ”fraudă”!) au fost respinse de judecători ca nefondate. Logic, fără dovezi, plângerile sunt bune de aruncat la coș.

Între timp, America nu se lasă îngropată de președintele ei și își vede de treabă. Asaltate de voturi multe prin corespondență (din cauza pandemiei, foarte mulți americani au votat anticipat, prin poștă), unele state au multe de numărat și verificat. Pe măsură ce tot mai multe plicuri se deschid, avansul lui Joe Biden se mărește în unele state (Nevada, Arizona) sau se scurtează distanța față de Trump în altele (Pennsylvania, Georgia).

De ce foarte multe voturi prin corespondeță sunt pro-Biden? Un exemplu de răspuns foarte clar l-a dat secretarul statului Pennsylvania, responsabil cu organizarea alegerilor, Kathy Boockvar, care a spus:

”În 2020 au votat de 10 ori mai mulți cetățeni prin poștă: peste 1.600.000 din cele 2.500.000 de voturi primite sunt democrate, peste 580.000 sunt republicane și peste 200.000 independente”.

O explicație care demontează minciunile lui Trump și ale credulilor săi privind furtul, la care trebuie adăugat că Democrații le-au recomandat susținătorilor lui Joe Biden să voteze prin poștă, pentru a evita riscul infectării cu noul coronavirus la urne, în timp ce Trump le-a cerut votanților săi să nu voteze prin corespondență.

VEZI ȘI:

Ziua în care SUA încep vindecarea după ”pandemia” Trump. Biden rămâne să facă America Great Again

Marile posturi TV din SUA au tăiat transmisia când Trump a început să mintă în direct!

Mesaj tranșant pentru Trump din partea lui James Baker, fostul secretar de stat din vremea lui Bush jr.

6 comments

    • Laurențiu Ciocăzanu 6 noiembrie, 2020 at 18:56 Răspunde

      Vă înșelați. Nu spun că bateți câmpii… 🙂 Pentru că lumea-ntreagă nu judecă în funcție de partide, judecă țara. Pentru orice om de pe această planetă, când președintele SUA acuză frauda electorală, imaginea acestei aberații se abate asupra întregii națiuni. În plus, acuzația e servită doar pentru proști, pentru că oamenii care au ceva în cap știu că nu un partid organizează alegerile, ci fiecare stat în parte, unde există un secretar de stat care asta face dintotdeauna. Dacă ar fi furat vreunul alegerile, ar fi existat măcar un președinte până la Trump care să afle. Și mai strigător la cer: în Georgia, secretarul de stat e republican (cu Trump), guvernatorul la fel. Aici, Biden a trecut pe primul loc. Cine l-a furat pe Trump, Partidul Republican? Să fim serioși! Trump a aruncat o lumină foarte urâtă asupra întregii țări prin aceste minciuni repetate, culmea, de la Casa Albă! America e privită acum drept o țară în care alegerile sunt furate, nu mai contează că sunt democrații sau republicanii. Contează că USA e un teritoriu fără democrație, o mare aberație, pentru că SUA sunt cea mai puternică democrație.

Leave a reply