Trump intenționează să se ierte pe sine

Magnatul are în vedere și "grațiere preventivă" pentru mai mulți membri ai familiei sale
1
460

Președintele SUA, Donald Trump, a vorbit recent cu mai mulți colaboratori despre posibilitatea de a se ierta preventiv pe sine însuși, pentru a evita eventualele investigații odată ce va părăsi Casa Albă, așa cum este publicat exclusiv de „The New York Times”, ne informeaza elperiodico.com

Ziarul, care citează două surse anonime cu cunoștințe despre conversații, notează că Trump a ridicat problema de mai multe ori de la înfrângerea electorală și a întrebat membrii echipei sale despre efectele juridice și politice pe care le-ar putea avea măsura. .


Potrivit sursei, nu este clar dacă președintele a abordat din nou problema după atacul eșuat al susținătorilor săi asupra Capitolului miercuri, care a avut loc după ce însuși Trump i-a încurajat să meargă la sediul legislativului pentru a denunța un presupus fraudă electorală care pretinde fără a furniza dovezi.

În plus, potrivit Times, magnatul are în vedere și “grațiere preventivă” pentru mai mulți membri ai familiei sale – inclusiv fiii săi Donald Trump Jr., Eric Trump și Ivanka Trump – pentru soțul acestuia și consilierul de la Casa Albă, Jared Kushner și pentru alte persoane apropiate, cum ar fi avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani.

Procuratura din New York, care investighează deja „vinovăția legală” a lui Trump pentru asaltul adus Capitoliei de către adepții săi, a avertizat că acordarea grațierilor „în circumstanțe corupte” îl obligă la urmărirea penală odată ce va părăsi poziţie. „De luni de zile, președintele Trump, familia și asociații săi au promovat teorii sălbatice ale conspirației care au condus la aceste acte de teroare și sediție …

Fac apel la Departamentul Justiției să inițieze imediat o anchetă a acestei tentative de insurecție și să își caute responsabilitatea pentru că a aprins flăcările care au dus la această lovitură de stat eșuată “, spune procurorul Letitia James într-o scrisoare adresată procurorului general în funcție Jeffrey Rosen.


.

1 comment

  1. Corrie 9 ianuarie, 2021 at 20:46 Răspunde

    Asa ceva doar intr-o tara bananiera se poate intampla!!!Se poate ca si din cauza aceasta,democratii sa ceara urgent destituirea sa ,pentru a nu se ajunge si la un asemenea act grotesc si rusinos pentru SUA!!

Leave a reply