sâmbătă, ianuarie 29

Trump, ”demolat” de propriii subalterni: ”Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Americii”

1
1971

Un grup de oficiali electorali naționali, de stat și privați, au declarat joi într-o declarație comună că nu există dovezi că vreun sistem de vot ar fi fost compromis în alegerile din 2020, în ciuda potopului conspiraționist al președintelui Donald Trump privind frauda electorală, anunță presa de peste Ocean.

Trump a devenit primul președinte din istoria Americii care și-a acuzat țara de furt electoral, ceva ce nimeni înaintea lui nu și-a permis, deoarece toate alegerile au fost întotdeauna corecte în țara-model a democrației în lume.


“Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria americană. În acest moment, în toată țara, oficialii electorali revizuiesc și verifică întregul proces electoral înainte de a finaliza rezultatul”, au anunțat public Consiliul de Coordonare Guvernamental pentru Infrastructura Electorală și Sectorul pentru Coordonarea Infrastructurii Comitetelor Electorale.

Grupul, ce include angajați federali care lucrează, culmea, în Administrația Trump, deci sunt practic subalternii actualului președinte, a adăugat cu litere mari:

„Nu există dovezi că vreun sistem de vot a șters sau a pierdut voturi, a schimbat voturi sau a fost compromis în vreun fel rezultatele”.

Trump a refuzat să accepte înfrângerea usturătoare, alimentând în schimb conspirații nefondate cum că al doilea mandat al acestuia ar fi fost furat.

Aceasta include susținerea falsă în timpul discursului din noaptea alegerilor că a câștigat deja realegerea, că a câștigat deja state care de fapt încă erau în proces de numărare în acel moment și că oponenții săi perpetuează o fraudă.

Între timp, fidelii președintelui continuă provocările și atacul la adresa stabilității SUA din interior, prin acțiuni în justiție și refuzul de a permite un transfer de putere pașnic.

Concedierile nu-i mai sperie pe funcționarii care apără legea, nu ”hoția” lui Trump

 

Chris Krebs

De săptămâna trecută, președintele a fost înștiințat  de apropiații săi, în numeroase ocazii, că este foarte puțin probabil să aibă succes în instanțe, dar nu a renunțat la planul său distrugător. Doi consilieri au avertizat că Trump ar putea să se răzgândească în legătură cu cauzele din instanță, ceea ce poate duce cu gândul la o mișcare bruscă de a se recunoaște învins.

Declarația oficialilor electorali – care includea angajați ai Departamentului Securității Interne și a fost promovată pe Twitter de Chris Krebs, șeful Agenției pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură CISA – a îndemnat publicul american să aibă încredere în sistem, relatează CNN.

Krebs, care dezbate teoriile conspirației împinse de Trump și aliații săi pe Twitter, le-a spus oamenilor în ultimele zile că nu îi pasă dacă este demis de președinte.

Un înalt oficial al administrației a apărat, de asemenea, declarația de joi seară ca fiind necesară pentru a proteja integritatea alegerilor din 2020.

“CISA apără democrația și procesele democratice, nu acționează pentru protejarea unei persoane”, a spus oficialul.

“Deși știm că există multe afirmații și temeiuri nefondate pentru dezinformare cu privire la procesul alegerilor noastre, vă putem asigura că avem cea mai mare încredere în securitatea și integritatea alegerilor noastre și ar trebui să o faceți și voi”, au declarat oficialii electorali în concluzia declarației lor.

 

Leave a reply