Trump dă foc Americii! Nebunia care l-a cuprins pe liderul de la Casa Albă riscă să arunce SUA în război civil

0
951

Mai multe altercații au avut loc aseară, la Washington, între partizanii preşedintelui Trump și militanți de stânga. Poliția a intervenit pentru a separa grupurile și a făcut cel puțin 10 arestări.

Simpatizanți conservatori din mai multe state s-au dus să își susțină favoritul, care se declara victima unui furt electoral, deșiDepartamentul Securității Naționale și Comisia pentru Asistență a Alegerilor din Statele Unite au emis o declarație în care arată că alegerile prezidențiale din acest an au fost cele mai sigure din istoria americană.

În drumul său către o partidă de golf, Donald Trump a trecut să își salute suporterii, care purtau steaguri „Make America great again” – Să facem America din nou măreață.


În vreme ce protestatarii se adunau în Washigton DC, preşedintele Trump le-a transmis pe Twitter: Vom învinge!

Alex Jones – un conspiraționist care proclamă războiul în direct împotriva celor care se opun lui Trump

Între suporteri s-au aflat la marșul Trump zeci de membri ai grupului de extremă dreapta Proud Boys – Băieții mândri, activitiști ai teoriei conspiraționiste de extremă dreapta QAnon, și membri ai miliției de dreapta Three Percenters.

Potrivit unor martori, s-a aflat între demonstranți și Alex Jones, promotor al teroriilor conspiraționite de extremă dreapta și proprietarul website-ului infowars.

Acesta a fost interzis de rețelele de socializare Facebook, YouTube și Apple pentru discursul său de tip fascist, care îndeamnă la ură de rasă.

Când au apărut contraprotestatarii au izbucnit conflicte care ar fi putut deveni mult mai violente dacă poliția nu ar fi intervenit ferm să separe cele două părți.

Un grup violent a participat, de asemenea, la demonstrație, cunoscut sub numele de Proud Boys (”băieții mândri”), care poartă haine militare și, de obicei, se concentrează înarmat până la dinți. Washingtonul, capitala, nu permite transportul de arme în mod deschis, doar ascuns și întotdeauna cu o licență valabilă.

Proud Boys s-au aventurat în jurul Casei Albe pentru a-i proteja pe susținătorii lui Trump și a se confrunta cu ceea ce ei numeau „grupări antifasciste”.

 

Susținătorii președintelui au denunțat faptul că acești mascați fac parte, de asemenea, din mișcarea Black Lives Matter (”viețile negrilor contează”), care a organizat și a menținut în viață protestul rasial după moartea lui George Floyd, în luna mai . Site-ul de protest permanent instalat în fața Casei Albe se numește, de fapt, Black Lives Matter Plaza, deci acuzația este falsă.

Când, în prima dezbatere electorală, moderatorul l-a întrebat pe președinte dacă este dispus să denunțe extremismul Proud Boys și să se distanțeze de această grupare de extremă dreapta, Trump a spus doar: „Mândri băieți, faceți un pas înapoi și rămâneți la curent”. A fost un răspuns ciudat, iar sloganul „pas înapoi și atenție” a apărut ieri pe zeci de tricouri ale membrilor grupului de tip miliții radicale.

Un exemplu că mesajele lui Trump încurajează la violență și riscă să arunce America în haos. Cu cât acesta stă mai mult în funcție și demite pe capete funcționari responsabili, pe care îi înlocuiește cu fideli fanatici dispuși să dea foc Americii, cu atât soarta SUA va fi și mai complicată.

Ce e clar din ce vedem până acum e că Donald Trump e dispus să facă exact ce n-a făcut niciun președinte american: să rupă țara în două.

Colegii lui Trump vorbesc pe față despre ”nebunia” acestuia!

Actualii și foștii oficiali ale GOP (Grand Old Party – alt nume al Partidului Republican) l-au acuzat pe președintele SUA că a semănat discordie și a mințit când a vorbit de fraudă în procesul de numărare a buletinelor de vot.

Marile rețele naționale de televiziune au întrerupt discursul lui Trump când acesta mințea în direct, în timp ce reporterii acreditați la Casa Albă i-au demontat minciunile chiar în timp ce acesta vorbea.

Adam Kinzinger

Congresmanul din Illinois, Adam Kinzinger, a scris pe Twitter că minciuna președintelui „devine nebunie” și a cerut Partidului Republican: „STOP răspândirii de dezinformare!”.

Congresmanul din Texas, Will Hurd, a scris și el pe Twitter:

„Fiecare american ar trebui să aibă votul său numărat”.

O afirmație care l-a lovit în plin pe Trump – acesta a cerut oprirea numărării voturilor prin corespondență în unele state, pentru a nu-i permite lui Joe Biden să treacă în fața lui și să ajungă președinte.

„Un președinte în ședință care subminează procesul nostru politic și pune sub semnul întrebării legalitatea voturilor a nenumărați americani, fără dovezi, nu este doar periculos, ci subminează chiar fundamentul pe care a fost construită această națiune”, a scris Hurd.

VEZI ŞI:

Prima româncă aleasă președinte! Maia Sandu este virtual câștigătoare a alegerilor din Republica Moldova

Mesajul Anei Birchall pentru baronul Arsene după tragedia de la Piatra-Neamț. Plus o întrebare pentru toți…

Trump admite că Biden a câștigat alegerile, dar insistă că a fost datorită fraudei

Leave a reply