marți, septembrie 26

Cum a rămas Trump fără oxigen

3
920

Starea de sănătate a lui Donald Trump „continuă să se îmbunătățească”, spune medicul Sean Conley de la Casa Albă.

Președintele american chiar a trebuit să primească oxigen suplimentar, încă la Casa Albă, după ce a suferit două scăderi ale nivelului de oxigen, relatează portalul jn.pt. Întrebat dacă a primit mai mult oxigen de atunci, Conley – medicul responsabil de comunicarea sănătății președintelui – a răspuns că trebuie să „confirme cu asistentele medicale”.

Când Trump a avut cea de-a doua pauză de oxigen, echipa medicală a decis să înceapă tratamentul cu dexametazonă, un corticosteroid pe care Organizația Mondială a Sănătății îl recomandă doarpacienților critici” cu covid-19. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat un aviz favorabil utilizării dexametazonei la pacienții care au nevoie de suport ventilator, „de la oxigen suplimentar la ventilație mecanică”.

Mai mult, Trump „nu a mai făcut febră de vineri dimineață”, „nu s-a plâns de dificultăți de respirație”, iar funcțiile cardiace, hepatice și pulmonare nu sunt motive de îngrijorare, a adăugat un alt medic, Sean Dooley, adăugând că Donald Trump ar putea fi externat luni.

În ceea ce privește contradicțiile despre starea de sănătate a lui Trump, care au fost evidente în discursurile lui Conley și ale șefului de cabinet a lui Trump, medicul a aruncat responsabilitatea jurnaliștilor, spunând că observațiile lui Mark Meadows au fost „interpretate greșit” și că aceasta se referea la starea lui Trump înainte de a fi confirmat covid.

Nu am vrut să dau nicio informație care să direcționeze evoluția bolii în altă direcție”, a spus Conley, vag, când și-a explicat reticența de a spune că Trump a primit oxigen.