sâmbătă, iulie 13

Trump chiar nu se joacă cu chinezii de la TikTok: vindeți sau plecați din SUA!

0
1072

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite, relatează AFP.

Am stabilit o dată în jur de 15 septembrie, începând cu care nu vor mai funcţiona în Statele Unite”, a declarat presei preşedintele american.

„Se va închide pe 15 septembrie, dacă Microsoft sau o altă companie nu va putea să o cumpere şi să încheie un acord”, a adăugat Donald Trump.

Pe fondul tensiunilor politice şi comerciale cu China, Washingtonul a acuzat de luni de zile interfaţa reţelei de socializare că este folosită de serviciile de informaţii chineze în scopuri de supraveghere. TikTok a negat întotdeauna cu fermitate orice schimb de date cu Beijingul.

Reţeaua TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta de 15-25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume.

Microsoft și-a confirmat intenția de a cumpăra platforma de micro-video TikTok din Statele Unite, după ce CEO-ul companiei americane, Satya Nadella, a avut o discuție cu președintele Donald Trump, care a anunțat intenția de a interzice aplicația chineză.

„Microsoft este pregătită să continue discuțiile pentru a explora cumpărarea de TikTok în Statele Unite”, a declarat compania într-un comunicat publicat pe blogul său.

Gigantul american din industria IT va intra în discuții cu ByteDance, compania care deține TikTok, „rapid”, cu scopul de a finaliza negocierile „în câteva săptămâni”. Discuțiile s-ar putea încheia înainte de 15 septembrie, anunță compania, care speră că va continua dialogul cu guvernul Statelor Unite, „inclusiv cu președintele”.

Microsoft insistă asupra faptului că datele private ale utilizatorilor americani vor fi transferate și vor rămâne în Statele Unite, în timp ce datele care sunt acum stocate în afara țării vor fi șterse după ce au fost transferate. Multinaționala subliniază importanța „abordării preocupărilor” lui Trump.

Detalii, AICI

Leave a reply